kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çok sesli medyaya ihtiyaç var

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tekelci bir medyaya karşı olduğunu belirterek "işleyen bir demokrasi açık ve şeffaf bir toplum için mutlaka çok sesli bir medya ortamına ihtiyaç var" dedi.

Başbakan Erdoğan, 60. hükümetin eylem planını açıkladığı basın toplantısına gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Basın toplantısına kabine üyelerinin büyük bir bölümü katıldı. Bakanlar, Erdoğan'ın konuşmasında dil sürçmelerini düzeltirken bazı yerlerde açıklamalarda bulundular.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı Erdoğan'ın en uzun süren basın toplantılarından biri oldu. Erdoğan, soru soran hemen her gazeteciye söz hakkı vererek sorularını yanıtladı.

ŞEFFAF BİR TOPLUM İÇİN ÇOK SESLİ MEDYAYA İHTİYAÇ VAR

Başbakan Erdoğan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de şu sözlerle kutladı:

"Bugün Çalışan Gazeteciler Günü. İşleyen bir demokrasi açık ve şeffaf bir toplum için mutlaka çok sesli bir medya ortamına ihtiyaç var. Gerek yazılı gerek görsel. Türkiye'de çoğulcu bir medya ortamının oluşmasında en büyük pay biliyorum ki siz habercilere ait. Tekelci bir medyaya karşıyım çoğulcu olması takdire şayandır. Meslek ahlak ilkeleri doğrultusunda sorumlu habercilik yapan bütün gazetecileri kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum."