kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kartalkaya'da araçlar yolda kaldı

Yeni Haber
Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kartalkaya kayak merkezi yolunda çok sayıda tatilcinin aracı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayarak yoldan çıktı.

Kayak merkezi Kartalkaya'ya hafta içi ve hafta sonu tatili için çok sayıda tatilci gelmeye başladı.Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayarak yoldan çıkan araçları köylüler traktörleri ile çekerek kurtarırken, araçlara zincir de takarak gelir elde etmeye çalışıyorlar.

Bazı araçların zincir olmasına rağmen kayarak yoldan çıktığı Kartalkaya Sarıalan mevkisinde buzlanma nedeniyle aracını kaydıran Metin Kılıç, ''Karşı yönden gelen araca yol vermek için yolun kenarına doğru yaklaştım ve araç kayarak yoldan çıktı. Kayan aracı köylüler traktörleri ile çekerek çıkarttı. Yetkililerden buzlanmaya karşı önlem almalarını istiyoruz'' dedi.

Güzergahta kayan araçları kurtaran köylüler, ''Gün boyu kayan araçlar oluyor ve kayan araçları biz kurtarıyoruz. Bu sayede evimize ekmek parası çıkartıyoruz'' diye konuştular.

Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metre 60 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde bulunan otellerin doluluk oranı hafta içi yüzde 60 olurken, bu rakam hafta sonu yüzde 100'e ulaşıyor.

(AA)