kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türklere yeni yıl mesajını SABAH'a verdi

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Yunan Dışişleri Bakanı, yıl başına girerken yaşanan krizlerden sonra Türk halkına SABAH aracılığıyla temenni mesajı yolladı. İşte o mesaj ve 2008 beklentileri.....
Yunanistan'ın en popüler ve en saygın siyasetçilerinden biri olan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, SABAH gazetesi aracılığıyla Türkiye'ye yeni yıl temennileri mesajı iletti. 2008 yılının Türk-Yunan ilişkileri için önemli bir yıl olacağını her konuşmasında dile getiren Bakoyanni, Türk halkı için şu dileklerde bulundu:

YENİ YIL, YENİ ÜMİTLER
"Dünya halkları hep birlikte yeni yılı karşılamış bulunuyoruz. Dünyanın bu köşesini paylaşan biz Yunan ve Türkler için yaratıcı bir ruhla işbirliği yaparak ortak hedefimiz olan barış ve huzur yolunda birlikte yaşayarak ilerlemek için yeni ümitler doğuran bir yıla daha girdik. Yeni yılın dost ve komşu Türk halkına sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum...."

TİCARET İVME KAZANIR
Ege'nin bu yakasında ikili ilişkiler ve Kıbrıs konusunda 2008'den beklentiler yüksek. Rum kesiminde şubattaki seçim sonrası Papadopulos mu yoksa daha ılımlı rakibi Hristofyas'ın mı kazanacağı önemli. Ekonomik ilişkilerin büyümesi bekleniyor. Yunanistan'ın kimya devi Lavrendis Lavrendiyades'in Türkiye'de piyasaya girmesi bekleniyor.