kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uçakta terapi

Yeni Haber
Türk Hava Yollarının (THY) Adana-İstanbul seferinde uçak korkusu yaşayan gurbetçi yolcuya, uçuş esnasında Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul terapi uyguladı.

Babasının vefatı üzerine yaklaşık 20 yıldır çalıştığı Finlandiya'dan eşi Ayşe Vurundiği ile Mersin'e gelen Cevdet Vurundiği, iznin ardından yeniden çalıştığı ülkeye gitmek için saat 07.00'de THY'nin Adana-İstanbul seferini yapan TK453 sayılı uçağına bindi.

Uçak havalandıktan yaklaşık 20 dakika sonra rahatsızlanan ve bulunduğu koltuktaki ikaz lambasını yakan Cevdet Vurundiği, yanına gelen hosteslere uçak korkusu bulunduğunu belirterek yardımcı olunmasını istedi.

Görevlilerden alkol ve ıslak mendil isteyen Vurundiği, daha sonra yolcular arasında bulunan, psikiyatr olduğunu öğrendiği Sabri Yurdakul'un yanına gitti.Sabri Yurdakul ile bir süre sohbet eden Vurundiği, daha sonra yerine geçti. Ancak bir süre sonra korkusu tekrarlayınca eşi Dr. Yurdakul'dan yardım istedi.

Bunun üzerine yolcunun yanındaki koltuğa oturan Yurdakul, uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'na ininceye kadarki bir saatlik uçuş süresince terapi uyguladı.Uçağın havalimanına inmesiyle derin bir nefes alan Vurundiği, yaklaşık 20 yıldır zaman zaman uçağa bindiğini, ancak 2001 yılında kızının vefat etmesinin ardından bazen yoğun korku yaşamaya başladığını söyledi.Uçakta tesadüfen bir psikiyatrın bulunmasının büyük şans olduğunu ve Yurdakul'un terapisiyle rahat bir uçuş yaptığını ifade eden Vurundiği, ''İstanbul'dan sonra 3 saat daha uçacağım. Bu kez uçakta bir psikiyatr olmayabilir, bu nedenle alkol alıp uçağa bineceğim'' dedi.

Psikiyatr Yurdakul da birçok kişide uçak korkusunun bulunduğunu, bu kişilerin korkularını yenmek için bir uzmana başvurmaları gerektiğini söyledi. Uçakta korku yaşayan yolculara alkol verilmesinin de yanlış olduğunu vurgulayan Yurdakul, ''Uçaklarda mutlaka sakinleştirici ilaçlar bulundurulmalı ve görevli personel bu kişilere nasıl davranacakları konusunda bilgilendirilmeli'' diye konuştu.

AA