kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maymuna çay yetiştiremiyorlar

Yeni Haber
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırında kaçakçıların jandarmayı fark edip olay yerinde bıraktıkları Ceyn isimli maymun, 3 aydır duruşmasının bitmesini bekliyor. Duruşması tamamlanmadığı için bir süre Reyhanlı Belediyesi'nde rehin bulunan Ceyn, daha sonra Antakya Belediyesi Mezbahana Müdürlüğü'nde özel olarak yaptırılan bir hücreye konuldu.

Çay kolik olduğu bildirilen Ceyn isimli maymuna mezbahana müdürlüğü görevlileri çay yetiştiremiyor. Günde ortalama 20 pet bardak çay tüketen Ceyn, çayın sıcak olduğunu hissedince bir boş bardak daha isteyip soğutarak içiyor. Eline verilen simit ve ekmeği de çayına batırarak yiyen Ceyn, çayını karıştırmayı bile ihmal etmiyor.

Temizliğine titiz olduğu gözlenen Ceyn isimli maymunun zekası karşısında zorlanan Antakya Mezbahana Müdürlüğü çalışanları zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Bir defasında mezbahanadeki özel hücresinin demir çubuklarını kırıp kaçtığını söyleyen Antakya Mezbahana Müdürü Veteriner Hekim Suphi Dayı, kaçışından sonra bir iki günü sokakta görevlilerin gözetiminde geçirdiğini belirtti.

Daha sonra güçlükle ikna ettikleri Ceyn'i tekrar hazırladıkları özel odaya aldıklarını dile getiren Dayı şöyle konuştu; "Sınırda yakalanan bu maymun zekâsıyla bizi sürekli şaşırtıyor. Öyleki bir demir çubuktan levye bile üretti. Çayı çok seviyor. Tam bir çay kolik. Günde 20 bardak çay içiyor. Daha versek içer ama biz vermiyoruz. Şimdi duruşmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Duruşmasının sonunda ruhsatlı bir hayvanat bahçesine verileceğini tahmin ediyoruz. Mahkeme ne karar verecek bilmiyoruz. Mahkemesi tamamlana kadar bize emanet. Önce Reyhanlı İlçesinde belediye'de yeddi eminde tutuluyordu. Sonra bize gönderildi. Ona çok alıştık. Ondan ayrılmak bize zor gelcek. Antakya Belediyesi şuan bir hayvanat bahçesi hazırlıyor. İnşallah bu maymun burada kalır. Onu kaybetmek istemiyoruz."

KAÇAKÇILAR SINIRDA BIRAKIP KAÇMIŞTI

Reyhanlı'ya bağlı Beşaslan köyü yakınlarında gecenin karanlığından yararlanmak isteyen bir grup kaçakçı, Suriye tarafından kaçak yolla Türkiye'ye gelmek istemiş, güvenlik kuvvetlerinin "dur" ihtarına uymayarak kaçmıştı.

Reyhanlı 4.Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, kaçakçıların geri çekilmesinden sonra olay yerinde yaptıkları incelemede sigara, çay ve benzeri kaçak eşyalarla karşılaşacaklarını beklerken karşılarına kafes içinde maymun çıkmıştı. Bu durum bir tutanakla savcılığa bildirilmişti.