kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şişli'de "zincirli" eylem

Yeni Haber
Tekel'in özelleştirilmesine karşı çıkan bir grup işçi, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeki bariyerlere kendilerini zincirledi.

Tek-Gıda İş Sendikası 2 No'lu Şube üyesi bir grup işçi, öğle saatlerinde Şişli Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önüne geldi. Çeşitli sloganlar atan gruptan bazı kişiler, kendilerini parti binası önünde yer alan bariyerlere zincirledi. Eyleme katılan bu kişiler, diğer işçilerle birlikte ''Milli kuruluşumuz Tekel özelleştirilemez'', ''Fabrikalar bizim milli gururumuz'' ve ''Özelleştirmeye karşıyız'' şeklinde sloganlar atmaya başladı.

Olay üzerine bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi gönderildi. Öncelikle kendilerini zincirleyen göstericilere müdahale eden polis, demir kesme makası ile zincirlerini koparttıkları bazı eylemcileri gözaltına aldı.

GÖSTERİ POLİSİN MÜDAHALESİYLE SONA ERDİ

Tekel'in özelleştirilmesine karşı çıkmak için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeki bariyerlere kendilerini zincirleyen işçilerin eylemi polisin müdahalesiyle sona erdi.

Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli pankartlar olduğu halde Şişli Piyalepaşa Bulvarı'ndaki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önüne gelip Tekel'in özelleştirilmesine karşı çıkmak için slogan atan ve bazıları kendilerini bariyerlere zincirleyen Tek-Gıda İş Sendikası 2 No'lu Şube üyesi gruptakileri polis müdahale etti.

Cevizli Tekel fabrikasında çalıştıkları belirtilen ve kendilerini zincirleyen 1'i kadın 11 göstericiye müdahale eden ''Çevik Kuvvet'' ekipleri, demir kesme makasıyla zincirlerini koparttıkları bu kişilerin tamamı gözaltına alındı.

Diğer göstericiler ise arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki göstermek için parti binası önünden geçen caddeyi trafiğe kapatmak istedi.

Bir süre araç trafiğinin aksamasına yol açan olay üzerine, polislerce bu kişilere de müdahale edilerek 1'i kadın 2 kişi daha gözaltına alındı. Diğer göstericiler ise polisin uyarısının ardından dağıldı.Gözaltına alınan 13 kişi, Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

''ÇALIŞANLAR MAĞDUR OLACAK''

Tek-Gıda İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Yunus Durdu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cevizli Tekel Sigara Fabrikası'nda 2 bin işçinin çalıştığını belirterek, ''Tekel fabrikasında 25 Ocak'ta üretim duracak. Çalışanlar mağdur edilecek. Oysa biz burada çeşitli markalarda günlük 80 ton sigara üretiyoruz. Tekel'in özelleştirilmesini istemiyoruz. Özelleştirmeye karşı direnişiz sürecek'' şeklinde konuştu.

Bu arada, işçilerin eylemine, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ile bazı sendika temsilcileri de destek verdi.

(AA)