kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzun süreli şok diyetler verem ediyor

Bilinçsizce yapılan uzun süreli şok diyetlerin vereme davetiye çıkardığı belirtildi. Verem, en çok şoförler üniversite öğrencileri ve ev hanımlarında görülüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Uzun süreli şok diyetler verem ediyor
Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Füsun Soysal, bilinçsizce yapılan uzun süreli şok diyetlerin Tüberküloz hastalığına yani halk arasında bilinen adıyla vereme davetiye çıkardığını belirtti. Soysal, vücut direncini düşüren stres, uykusuzluk ve beslenme eksikliğinin, verem hastalığının en önemli nedenleri olduğunu vurguladı. Daha önce, içki ve sigara kullanan, iyi beslenmeyen insanların hastalığı olarak bilinen veremin son zamanlarda, zayıflama uğruna özellikle şok ve uzun süreli diyetler yapan bayanlarda, toplu taşıma araçları ile taksi şoförlerinde, ev hanımlarında, üniversite öğrencilerinde çok fazla görülmeye başlandığına dikkat çekti. Uzun süreli ve bilinçsiz olarak yapılan diyetlerin, beslenme yetersizliği nedeniyle vücut direncini düşürdüğüne dikkat çeken Soysal, diyetlerinde sebze, meyve ve etten yoksun bir beslenme programı uygulayanlar için veremin büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

HAVASIZ, KAPALI ORTAM...
Soysal, toplu taşıma araçları, otobüs ve minibüs şoförleri ile taksi şoförlerinin verem tehdidi altında olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle kış aylarında camların kapalı olduğu havasız ve kalabalık bir ortamda, öksürük ve aksırık ile verem mikrobu saçan hastalar nedeniyle, bu mikrobu vücuduna rahatlıkla alabilir. Vücut direnci düştüğü anda da hastalık ortaya çıkmaktadır" dedi.