kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
E-Gitar çalarak veda etti... Bill Gates, aktif yönetici olarak katıldığı son teknoloji fuarında rock efsanesi Guns'n'Roses'in gitaristi Slash ile düet yaptı. Gates, "Guitar Hero" adı verilen oyunda kullanılan plastik gitarla müzik konusundaki yeteneğini konuşturdu.

'Emekli olup, hayır işiyle biraz sevap kazanacağım'

TİMUR SIRT
Microsoft'un patronu Gates, temmuzda dünyanın en zengin emeklisi olmaya hazırlanırken, "17 yaşımdan beri çalışıyorum. Artık iki üç sevap yapacağım" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Emekli olup, hayır işiyle biraz sevap kazanacağım'
Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un patronu Bill Gates, temmuz ayından itibaren zamanının çoğunu iki üç sevap kazanayım diyerek hayır işlerine adayacağını açıkladı. Las Vegas'da düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı'nın (CES 2008) açılış konuşmasını yapan Gates, her ne kadar kendine zaman ayıracağını açıklasa da şirketin 100 milyon adet Windows Vista kopyası sattığını açıklamaktan da geri durmadı. 1994'ten bu yana 11. kez konuşmacı olduğu CES'te izleyicilerin karşısına son kez çıktığını açıklayan Gates, Microsoft ve bilgisayar dünyasında 2008'le ilgili öngörülerde bulundu.

'BEN SÖYLEMEDİM Mİ!'
Gates, şirketin son dönemdeki kâr ve gelir artışının önemli bir bölümünün Vista işletim sistemi ve Microsoft Office 2007 gelirinden kaynaklandığını belirtti. Gates, bilgisayarların tasarımları ile şaşırtırken ses ve dokunma ile kullanım konusunda önemli mesafe alındığını, yeni tasarımların heyecan verici olduğunu belirtti. Gates, sayısal medyanın son on yıl içerisinde hayatın ne kadar içine girdiğini bizzat nasıl deneyimlediğini anlatırken, diğer yandan da bilgiye ulaşma trendinin artık neredeyse günlük kişisel ihtiyaçlarını bile geçtiğini anlatırken, bu trendin artık web sitelerinin zenginleşmek zorunda bıraktığından, kişisel bilgisayarların artık çok daha fazla beklentiye cevap vermek zorunda olmasına kadar günün sayısal dünyasının ne kadar çeşitlendiğine değindi. Bundan on yıl önce yaptığı konuşmasında bunların bir kısmından bahsettiğini hatılatan Gates, o zamanlar bahsettiği el bilgisayarlarının şimdinin akıllı telefonlarının, televizyon ve internet entegrasyonunun şimdi günün bir parçası olduğundan, yani o kadar da uçuk fikirler olmadığını şimdi herkesin gördüğünden dem vurdu. "Ben demedim mi size" edasıyla yaptığı konuşmasına şöyle devam etti: "Gördüğünüz üzere, çok yol kat ettik, ilk sayısal on yıl süper başarılı oldu. Kurduğumuz ekosistemde binlerce şirket beraber çalıştı, mükemmel uygulamalar, donanımlar, oyunlardan ortaya çıkarılan filmler, filmlerden ortaya çıkarılan oyunlar, bir sürü şeyi başardılar. Şimdi, bu sadece başlangıç."

'HÂLÂ ÇOK HEYECANLIYIM'
Gates, 15 yılın sonunda hâlâ ilk günkü kadar heyecanlı olduğunu ancak, Windows 98'in o mavi ekranı vermeseydi çok daha mutlu olacağını anlatarak izleyicisine veda etti. Gates, Windows 98'in sunumunu yaparken 'Artık sistem kilitlenmiyor' dedikten sonra sistem kilitlenmiş ve mavi bir arıza ekranı çıkmıştı.