kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Elektronikte adeta çöplük olduk, marketlere karşı bayilerimiz ayakta kalacak'

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Başkanı Aka Gündüz Özdemir, elektronikte Türkiye'nin çöplük haline getirildiğini söyledi ve ekledi: Teknoloji markete karşı bayilik sistemi taş gibi ayakta kalacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Elektronikte adeta çöplük olduk, marketlere karşı bayilerimiz ayakta kalacak'
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, işlerinin yüzde 20'sini oluşturan elektronikte teknoloji marketlerinden etkilenmemenin mümkün olmadığını söyleyerek, "Biz bayilerimize zarar verecek bir yapılanma içine girmeyeceğiz, Beko ve Arçelik markalı beyaz eşyaları teknoloji marketlerine vermeyeceğiz" dedi. Özdemir, Türkiye'nin elektronikte çöplük haline geldiğini belirtirken, "Sözüm ona düşük fiyatlarla tüketiciyi korurken Türkiye'nin kalitesiz mallar çöplüğü olması amacına hizmet ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİM VE TERÖR ETKİLEDİ
Türkiye'ye peş peşe giren elektronik zincirlerinin arasında şimdiden sıkıntıya düşenler olduğunu kaydeden Özdemir, "Adam broşür basıyor, öndeki ürün için akıl almaz bir fiyat yazıyor. Milleti bir bilgisayar için getirip orada yatırıyor. 'Sonra da bundan 5 tane vardı, kalmadı' diyor. Eskiden market-bakkal savaşları vardı. Şimdi elektro marketbayi savaşları yaratılmak isteniyor. Göreceksiniz, bayilik sistemi taş gibi ayakta kalmaya devam edecek" dedi. Özdemir, beyaz eşya sektörünün geçen yıl iç pazarda yüzde 7 oranında küçülmesinin ardındaki başlıca nedenin seçim sürecinin uzun ve sıkıntılı geçmesi olduğunu belirterek, buna sonbaharda patlak veren terör olaylarının tüketicinin moralini bozmasının da eklendiğini anlattı. 2008 yılında ise daha olumlu bir tablo beklediğini dile getiren Özdemir, moral faktörü ve geçen yıl teslim edilemeyenlerle birlikte 2008'de devreye girecek 1.5 milyon konutun da beyaz eşya sektörünü olumlu etkileyeceğini söyledi. Özdemir, "2008'de beyaz eşya pazarı beklenmedik şekilde bir büyüme yapabilir. Şahsi kanaatim, minimum yüzde 5-6'lık bir büyüme gerçekleşecek" dedi. Grundig'in hisselerinin tamamının Beko'ya geçmesiyle ilgili de bilgi veren Özdemir, Grundig ile birlikte Avrupa'daki satışlarında yüzde 30'luk artış beklediklerini söyledi. Özdemir, Grundig markasının kimliğinin korunacağının da altını çizdi.
Haberin fotoğrafları