kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

301 Meclis'e gönderilecek

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesiyle ilgili değişiklik teklifinin bugün toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) görüşüleceğini belirterek, değişikliğin ''teklif'' olarak bu hafta TBMM'ye sunulacağını bildirdi.

Bakan Şahin, Bakanlar Kurulunun bugünkü toplantısında konuyla ilgili sunum yaptığını söyledi. Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunda ele alınan kanun tasarılarıyla ilgili bilgi verdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu: ''Değişikliğe ilişkin sunumumdan sonra Bakanlar Kurulunun hukukçu üyeleri görüşlerini dile getirdiler. Sayın Başbakan bugün yapılacak MYK toplantısında da konunun görüşülmesini ve MYK'nın hukukçu üyelerinin görüşünün alınmasını istedi. MYK'da da hukukçu arkadaşlarla bir değerlendirme yapılacak. Sayın Çiçek, 301. maddeden soruşturma izninin Adalet Bakanı yerine bir kurul tarafından verilmesi konusundaki kanaatini dile getirdi. Söz alan diğer bakan arkadaşlarım da değişikliğin bir an önce Meclis'e gönderilmesinin lüzumuna işaret ettiler.''

Mehmet Ali Şahin, değişikliğin ''tasarı'' değil, ''teklif'' olarak verilmesi görüşünün ağırlık kazandığını belirterek, TCK'nın 301. maddesinde yapılacak değişikliğe ilişkin teklifin bu hafta TBMM'ye sunulacağını bildirdi.

(AA)