kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Altı yıl sonra Kürtçe 'Hoş geldin Başkan'

Şenol ATEŞ - Mürsel ACAY SABAH
6 yıl aradan sonra Diyarbakır'a giden Baykal'ı CHP'li belde başkanı Kürtçe "Hoş geldiniz" diyerek karşıladı. Baykal ise Türkçe "Hoş bulduk" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Altı yıl sonra Kürtçe 'Hoş geldin Başkan'
Diyarbakır'ı en son 2002 seçimlerinden önce ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bombalı saldırının ardından dün ilk kez bölgeye gelişinde Kürtçe sözlerle karşılandı. Baykal, Diyarbakır'da ilk olarak Kolordu Komutanlığı'na gitti, ardından da askeri hastanede yatan 9 yaralıyı ziyaret etti. Saldırıya uğrayan servis şoförü Cahit Kara, Baykal'a olay anını anlatırken duygulandı. Baykal, teğmen Orhan Zorba ve aynı hastanede hemşire olan eşi Hülya Zorba'ya da geçmiş olsun dedi. Daha sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret eden Baykal, patlamanın olduğu yere de gitti ve patlayan aracın bulunduğu yere kırmızı karanfiller bıraktı. Diyarbakır'da yoğun güvenlik önlemleri alınan CHP lideri Baykal il başkanlığında partililerle de sohbet etti. Bayrambaşı Belde Başkanı CHP'li Recep Senserkan, Baykal'ı Kürtçe, "Sayın Genel Başkan Diyarbakır'ımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz" diyerek Kürtçe karşıladı. Baykal gülümseyerek Başkana Türkçe, "Hoş bulduk, sağ ol" karşılığını verdi.

SİS İNİŞİ ENGELLEDİ
Dönüş yolunda Baykal'ı taşıyan uçak yoğun sis nedeniyle Ankara'ya inemedi. İstanbul'a yönlendirilen uçak dün 20.40'ta Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Deniz Baykal ve beraberindekiler kısa bir süre sonra başka bir uçakla Ankara'ya döndü.