kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çelik'ten Günay'a Enver Paşa benzetmesi

Murat TAŞDEMİRCİ / SABAH
Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri'nde Milli Eğitim Bakanı Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Günay ata bindi. Çelik, "Enver Paşa gibisiniz" diye takılınca Günay kızdı: O adam olmam. Başkasına benzetemediniz mi?..
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Allahuekber Dağları'nda 93 yıl önce donarak şehit olan askerler için Sarıkamış'ta düzenlenen anma törenlerine katıldı. Çelik ve Günay, -10 derecede yürüyüşe katılanları at sırtında karşıladı. Günay'a tahsis edilen at huysuzluk edince düşmemesi için değiştirildi. Ancak yeni at da huysuz çıktı. At üzerinde güçlükle duran Bakan Günay, yan yana ata bindiği Hüseyin Çelik'in esprisiyle sarsıldı. Çelik gülerek, "Sayın Bakan siz Enver Paşa'sınız şimdi" diye takıldı. Bakan Çelik'in esprisi üzerine yüzü asılan Bakan Günay, "Ben o adam olmam. Başkasına benzetemediniz mi?" karşılığını verdi.

BEN KÖYLÜ ÇOCUĞUYUM'
Çevredeki haberci ve güvenlik görevlisi yoğunluğunun ürküttüğü atlar Günay'ın aksine Bakan Çelik'i tedirgin etmedi. Atların ürktüğünü gören Çelik, esprileriyle bu kez gazetecileri hedef aldı. Çelik, "Ben köylü çocuğuyum, ata iyi binerim. Bakan Günay, şehirde büyüdüğü için binmekte zorlanıyor. İyi ki de beyaz ata binmemişim. Binseymişim altına neler yazardınız" dedi.
Haberin fotoğrafları