kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar, faturayı askerlere kesti

Uğur BECERİKLİ Osman AYDOĞAN / ANKARA
DP'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde siyasete gözyaşları ile veda eden Ağar "Gece yarısı muhtırası siyasetin zeminini altüst etti" dedi Partinin yeni lideri ise Süleyman Soylu oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ağar, faturayı askerlere kesti
Demokrat Parti'nin yeni liderinin belirleneceği kongrede partililere veda eden Mehmet Ağar, 22 Temmuz seçimlerinin, askerin e-muhtırası nedeniyle AKP'ye hediye edildiğini söyledi. Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılan DP 4. Olağanüstü Kongresi'ne yaklaşık 5 bin partili katıldı. Kongre eski kongrelerin aksine çok adaylı ve genç isimlerin yarışına sahne oldu. Delegeye ilk hitap eden Nevval Sevindi ile Efkan Erkul, Süleyman Soylu lehine adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Aytun Çıray ise, "Demokrasi adına çekiliyorum" dedi. Ali Şahin de çekildiğini açıklamakla yetindi.

E-MUHTIRA ELEŞTİRİSİ
Bir önceki genel başkan Çiller'de olduğu gibi Ağar da partiye vedasını gözyaşlarıyla yaptı. Son kez partililere seslenen Ağar, parti üzerinde seçimlerin hüznünün bulunduğunu belirterek, "Siyasette emanetçilik devri kapanmıştır. Emanet davanın emanetidir, milletin emanetidir" dedi. Konuşmasında askerleri eleştiren Ağar, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki tavırlarının doğru olduğunu belirtti ve "27 Nisan gece yarısı muhtırası siyasetin zeminini alt üst etmiştir. Siyasete konan ipotekle AKP ve CHP'ye gün doğmuştur. 22 Temmuz seçimleri AKP'ye hediye edilmiştir" dedi.

SOYLU 529 OYLA BAŞKAN
Demokrat Parti'nin (DP) 4'üncü Olağanüstü Kongresi'nden eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu lider çıktı; DP'de 2'nci Süleyman devri başladı. Süleyman Demirel'in adaşı Soylu en çok oyu alanın genel başkan seçileceği 3. turda ipi göğüsledi. Kullanılan 805 oyun 529'unu alan Soylu, kıratın yeni süvarisi oldu. Genel başkanlığa seçilen Soylu, yaptığı teşekkür konuşmasında, kongrenin mağlubunun da galibinin de olmadığını belirterek, "Bu kongrenin galibi bütün partililerdir" dedi.
Haberin fotoğrafları