kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eşini bıçaklayan Türk: Ben elma soyacaktım

Perihan KORKMAZ LONDRA
Londra'da eşini sokak ortasında dört yerinden bıçaklayan Türk koca mahkemede olayın kaza olduğunu, bıçağı da elma soymak için yanında taşıdığını iddia etti..
İngiltere'nin başkenti Londra'da iki çocuk annesi Dilek Güveç'i (29) kızını okula bıraktığı sırada beli, göğsü, gözü ve başından bıçaklayan eşi Haydar Güveç (35) dün Old Bailey'de hâkim önüne çıktı. Eşini kaza sonucu bıçakla kestiğini öne süren Haydar Güveç, bıçağı yanına oğluna elma soymak için aldığını, bir defa kestiği eşinin olayı abarttığını söyledi.

BIÇAK KIRILINCA BIRAKTI
Dilek Güveç'in iddiasına göre Londra'da Türklerin yoğun yaşadığı Enfield semtindeki Whitehill İlköğretim Okulu'na kızını götürdüğü sırada yolunu kesen eşi Haydar Güveç, "Seni öldüreceğim" dedikten sonra bıçağını çekerek, vücuduna saplamaya başladı. Olay yakınındaki bir kadının müdahalesine "Sen karışma" diye karşılık veren Haydar Güveç, okuldaki öğretmenler genç kadının yardımına gelene kadar bıçağı rasgele eşinin vücuduna sapladı. Savcı Francis Sheridan, Haydar Güveç'in karısını öldürmeye kast ettiğini, "Seni öldüreceğim" sözlerini defalarca tekrarladığını, ancak bıçağın kesici kısmı kırılınca saplamaya son verdiğini söyledi. Ancak Güveç, cinayete teşebbüsü kabul etmedi.