kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan ABD heyeti ile terörizmi görüştü

AA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerikalı senatör Mel Martinez başkanlığındaki 4 kişilik ABD Senatosu heyetini kabul etti.

Başbakanlık merkez binada yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Mel Martinez, Recep Tayyip Erdoğan ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını ve dostluk bağlarını güçlendirdiklerini söyledi.

Görüşmede her iki ülkeyi ilgilendiren konulara değindiklerini ifade eden Martinez, bunların başında ortak tehdit olan terörizmin geldiğini bildirdi.

Martinez, ABD Başkanı George W. Bush ile Erdoğan arasında 5 Kasım'da yapılan görüşmenin bu hususta çok önemli bir adım oluşturduğunu ve terörle mücadelede karşılıklı anlayışı daha da bir temele oturttuğunu kaydetti.

Martinez, bu elde edilen olumlu adımın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD Başkanı Bush arasında yarın Beyaz Saray'da yapılacak görüşmede daha da geliştirileceğini söyledi.

Erdoğan ile görüşmelerinde enerji konusunu da ele aldıklarını belirten Martinez, enerjinin maliyetinin genel olarak artması ve enerji kaynaklarının eksikliği hakkındaki endişelerini dile getirdiklerini ve bu konuda nasıl karşılıklı işbirliği yapabileceklerini konuştuklarını bildirdi.

Martinez, ''NATO ile ilgili yürütülen çalışmalar ve pek çok diğer alanda Türk hükümetinin verdiği destek için müteşekkir olduğumu kendilerine belirttim. Genel olarak çok dostane bir görüşmeydi. Dostluk ilişkilerinin daha da ileriye gideceğini umuyorum'' diye konuştu.