kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erol Evcil'e müebbet hapis

Yeni Haber
Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Bursa'da 28 Kasım 1995 yılında Musevi asıllı iş adamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle ilgili davada Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararları bozmasının ardından yeniden yargılanan işadamı Erol Evcil müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin videosu için tıklayın


Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti sanıklara ceza yağdırdı. Tutuklu sanık Oğuz Işıklı ve sanık avukatlarının katıldığı duruşmada kararı okuyan hakim, Erol Evcil'e müebbet hapis cezası verdi. Evcil'i ayrıca, Erol Erkohen'in çeklerini yağma etmekten 10 yıl hapis, arkadaşları Burhanetin Türkeş'i müebbet (ömür boyu hapis), gasptan da 11 yıl 4 ay 3 gün hapis, Oğuz Işıklı'nın müebbet ve tutukluluk halinin devamına, Emin Menge'yi adam öldürmeye yardım etmekten 12 yıl 6 ay, Tetikçi iddiasıyla yargılanan Şükrü Elverdi'yi müebbet, Mücahit Çakal'ı müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

Erol Evcil'e sağlam raporu verdikleri gereçesiyle görevi kötüye kullanmaktan yagılanan Adli tıp doktoru Sümeyye Döl ile Dr. Feridun Abdullah Karadağ'ın zaman aşımından dosyanın ortadan kaldırılmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca, sanıklardan Mehmet Sümbül'ün dosyasının ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, Burhanettin Türkeş, Erol Evcil, Mücahit Çakal ve Şükrü Elverdi'nin yakalanma emri çıkartılması emri verdi.

EROL EVCİL'İN YARGILANMA SÜRECİ

Nesim Malki cinayetini azmettirdiği gerekçesiyle tüm dünyada İnterpol tarafından aranan Erol Evcil, 28 Kasım 1999'da Bursa'da bir villaya düzenlenen operasyon sonucu yakalandı.

Uzun süre Bursa'da sorgulanan Evcil'in son bir yıldır Bursa'da saklandığı ortaya çıktı. Evcil, Bursa Emniyeti'nde verdiği ifadede Malki cinayetini azmettirdiğini itiraf etti.

İstanbul DGM'de de sorgulanan Evcil, Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Malki cinayeti ve Türkbank'ın resmi ihalesine fesat karıştırmak iddiasıyla yapılan soruşturma sonucunda, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Evcil hakkında kamu davası açıldı.

İddianamede, Evcil'in 'suç işlemek için çete oluşturmak', 'taammüden adam öldürmeye azmettirmek', 'tehditle menfaat sağlamak' suçlarından bir kez idam ve 27 yıldan 44 yıla kadar da hapis cezasına çarptırılması istendi.

Evcil, 27 Mart 2000'de Malki cinayetinin azmettiricisi olarak DGM'de hakim karşısına çıktı. Evcil, iddianamenin üç gün önce kendisine ulaştığını söyledi ve savunmasının hazırlanması için süre talep etti.

Erol Evcil, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl süren dava sonunda Mayıs 2004'te müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, Nesim Malki cinayeti davasında Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince haklarında verilen kararları bozmasının ardından, işadamı Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu sanıkların yeniden yargılanmasına başlandı.

Bugün yapılan karar duruşmasında Erol Evcil ve Burhanetin Türkeş, Oğuz Işıklı, Şükrü Elverdi ve Mücahit Çakal müebbet, Emin Menge ise adam öldürmeye yardım etmekten 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

(AJANSLAR)