kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ulaşım çilesi! GALERİ

Yeni Haber
Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, hava ulaşımında aksamalara sebep olurken, bazı iç hat uçak seferleri de iptal edildi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan özellikle yurdun iç kesimleri ve doğu illerine sefer düzenleyen havayolu şirketlerinin seferlerinde, bu illerdeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle aksamalar yaşandı.Türk Hava Yollarının (THY) Malatya, Ağrı ve Kars seferleri bu illerdeki olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilirken, bazı iç hat seferleri de gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor.

*TÜRKİYE'DEN KIŞ MANZARALARI

Bu arada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, Atatürk Havalimanı'nda kar yağışı ve soğuk hava dolayısıyla karla mücadele ekiplerinin takviyeli olarak hazır beklediğini ve çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, hava limanında uçuş trafiğini etkileyecek olumsuz bir durumun yaşanmadığını kaydettiler.

KARS HAVAALANI ULAŞIMA KAPANDI

Kars Havaalanı, pistte meydana gelen buzlanma nedeni ile ulaşıma kapandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bugün, saat 9.30'da Ankara'dan ve 10.00'da İstanbul'dan Kars'a gerçekleşmesi beklenen THY'nin tarifeli seferleri yapılamadı.
Ayrıca, THY'nin 11.50'deki Kars-Ankara ve 12.30'daki Kars-İstanbul tarifeli seferlerinin de iptal edilebileceği de kaydedildi.

TUNCELİ-ERZİNCAN KARA YOLU, TİPİ VE SİS NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün akşam etkili olan kar yağışı nedeniyle bini aşkın köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor. Tunceli-Erzincan kara yolu, tipi ve sis nedeniyle ulaşıma kapandı.Kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş'ta 300, Ardahan'da 36, Bingöl'de 243, Erzincan'da 42, Tunceli'de 245 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da ise 200'ün üzerinde köyle ulaşım sağlanamıyor.

Tunceli-Erzincan kara yolu tipi ve sis nedeniyle Muti bölgesinde ulaşıma kapandı. Yetkililer, araç sürücülerini yanlarında zincir, takoz ve çekme
halatı olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlıklarının Ağrı'da 30, Kars'ta 17, Iğdır'da 11, Erzurum'da 7, Erzincan'da 4, Iğdır'da da 1 santimetre olduğunu bildirdi.Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 12, Erzurum ve Ağrı'da 7, Erzincan'da 4, Iğdır'da da 3 derece oldu.Yetkililer, akşam saatlerine kadar etkisini sürdürecek yağışlı havanın yarın bölgenin doğusunda etkili olacağını bildirdiler.

YOL DURUMU

Karayollarının bazı kesimlerindeki elverişsiz hava şartları, üst geçitlerde hasar gören kirişlerin değiştirilme ve yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dereli-Şebinkarahisar Eğribel mevkisi, Şarkışla-Kaynar ile Divriği-Danişment yollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.Pozantı-Tarsus ayrımı otoyolunun Tarsus istikametindeki üst geçitlerde hasar gören kirişlerin dün başlayan değiştirme çalışmaları nedeniyle ulaşım 17 Ocak gününe kadar tek yönden verilecek.
Ankara-İstanbul devlet yolunun Yeniçağa-Gerede kesiminin 6-10. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşımın bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.Karayollarının yapım, onarım ve kış koşullarının etkili olduğu bölümlerinde sürücülerin yavaş seyretmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.

OTOBÜS YAN YATTI

Erzurum'dan Bingöl'e giden yolcu otobüsü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yan yattı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, yolcular araçlarla Çat ilçesine getirildiler. Erzurum'dan Bingöl'e giden Ramazan Akkurt'un kullandığı 34 AE 6389 plakalı yolcu otobüsü Çat ilçesi çıkışında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yan yattı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Personelle birlikte 44 kişi, Çat ilçesine getirilerek öğretmenevine yerleştirildiler.

BOLU DAĞI'NDA BEKLETİLEN TIRLAR YOLA ÇIKTI


D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde dün akşam etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle bekletilen tır ve kamyonların geçişine izin verildi.Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle geçişlerine izin verilmeyen tır ve kamyonlar yol kenarlarındaki park alanlarına ve dinlenme tesislerine çekildi.

Yolun, sabah ulaşıma açılmasıyla tır ve kamyonların yola devam etmesine izin verildi. Bolu Dağı'nda uzun araç kuyrukları oluştu.Bu arada kar yağışının devam ettiği Bolu Dağı'nda karayolları ekipleri aralıksız karla mücadele çalışması yapıyor.Trafik ekipleri yolun ulaşıma kapanmaması için belirli noktalarda sürücüleri yavaş gitmeleri, kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

AA