kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İpekçi: Toplam 145 bin dolar aldım

İlker GEZİCİ / MAGAZİN
Türbanı öven İpekçi, "İhale almadım. Beyoğlu Belediyesi'nden 10 bin, PTT'den 15 bin, THY'den ise 120 bin dolar aldım" dedi..
Ünlü modacı Cemil İpekçi, NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" adlı programda türbanın serbest bırakılması için söylediklerinin, PTT, THY gibi kurumlarla yaptığı iş anlaşmalarıyla ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

'HİÇ İHALE ALMADIM'
Sözlerinin tamamen özgürlük bağlamında olduğuna işaret eden ünlü modacı, "Ben ihale almadım. Fabrikam yok ki ihale alayım. Dört kişiyiz, tasarım yapıyoruz. Beyoğlu Belediyesi'nden 10 bin dolar, PTT işinden 15 bin dolar, THY'den de 120 bin dolar aldım. Bunun içinde uçak biletleri de dahildir. İki yıllık anlaşmaydı. Uçağın iç tasarımları dahildi buna. Faturalar ortada" diye konuştu.

'MUHAFAZAKÂR EŞCİNSELİM'
İpekçi, "Ben muhafazâkar bir eşcinselim" sözlerine ise söyle açıklama getirdi: "Bu açıklamayı, 'geçmişimi muhafaza eden biriyim' anlamında yaptım. Geçmişine bağlı, örf ve adetlerini hâlâ yaşayan biriyim. Hâlâ bayramlarda yeğenlerim elimi öper, yıllardır moda çalışmalarımda şile bezi kullanırım. İşte benim bahsettiğim muhafazakârlık bunları içeriyor. Muhafazakâr olup ateist de olabilirsiniz, dindar da... Ben dinle bu cümleyi bağdaştırmıyorum. Sonuçta eşcinselim ve bu benim kimliğim."