kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barcılar: Tiryaki ile karşı karşıya kalmayalım

Sinan ÖZEDİNCİK MAGAZİN
Ünlü mekânların sahipleri sigara yasağı için "Halkla işletmeci karşı karşıya kalıyor" dedi..
Sigara yasağının kapsamını genişleten 12 maddelik teklif kabul edildi. Yeni yasaya göre artık, kamu hizmet binalarının koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı yerlerde sigara içilemeyecek. Yasaktan en çok, eğlence yerleri etkilenecek. Peki, ünlü mekânların sahipleri, bu konu için ne diyor?

Zarar edeceğiz
BARIŞ TANSEVER / SUNSET
"
Devlet aradan çekilip, vatandaşla işletmeciyi karşı karşıya bırakıyor. Bu yasakla özellikle barlar büyük maddi zarara uğrayacak."

Polise mi verelim?
METİN FADILLIOĞLU / ULUS 29
"
Yasağı kim uygulayacak? Bu mesuliyet mekân sahibine veriliyor. Bu yolla olmaz bu iş. Bizi dinlemeyen müşteriyi polise mi şikâyet edeceğiz. Müşteri kaybına uğrayacağımıza inanmıyorum."

Keyif engellenmesin
EROL KAYNAR / SORTIE
"
Yasanın Türkiye'nin her yerinde denetlemesi eşit ve aynı paralellikte olmalı. Aslında bu işin en iyi çözümü, mekânda içenlere de içmeyenlere de yer ayırmakla çözülür. İnsanların keyif yapması da böylece engellenmez."

AB için şart
İZZET ÇAPA / CAHİDE
"AB'ye gireceksek, bu şart. Ama başlarda aksaklıklar olacak; sigaraya diye dışarı çıkıp, hesap ödemeden kaçanlar gibi...