kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güler Sabancı CNN'de

Yeni Haber
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ''Sabancı Üniversitesi'nin, hayatında şimdiye kadar kendisini en çok tatmin eden proje'' olduğunu söyledi.Sabancı, CNN International'da yayınlanan Marketplace Middle East programına konuk oldu.

Konuya ilişkin olarak Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, Face Time bölümünde ''Dümenin Başındaki Kadın'' başlığı ile yayınlanan haberde Güler Sabancı'nın ''Sabancı Üniversitesi hayatımda şimdiye kadar beni en çok tatmin eden proje'' şeklindeki açıklamasına yer verildiği kaydedildi.Jennifer Ecclestone tarafından gerçekleştirilen röportajın çekimlerinin Sabancı Center, Sabancı Müzesi ve Sabancı Üniversitesi'nde yapıldığı belirtildi.

Programın sunucusu John Defterios'un, Güler Sabancı'yı ''Türkiye'nin en büyük çok işli gruplarından biri olan milyar dolarlık Sabancı Topluluğu şirketlerini yönetiyor. Birçok kişi içinse dünyadaki en güçlü kadınlardan biri'' olarak tanıttığı ve Güler Sabancı'dan ''Türkiye ekonomisinin First Lady'si'' olarak bahsedildiği vurgulandı.

''TATMİN EDİCİ VE SABANCI STİLİNE UYGUN OLARAK 'BAŞARILI'

Haberde, Sabancı Topluluğu'nun sosyal sorumluluk faaliyetlerine verdiği öneme de yer verildiğine işaret edilerek, ''70'lerin başından bu yana holding, kendi hayır vakfına bir milyar dolar yatırım yaptı. Bu yatırımların bir kısmı Boğaz'ın kenarındaki Sabancı Müzesi'ne yeni eserlerin kazandırılmasında kullanıldı. Ayrıca büyük miktarda bağış ise Güler Sabancı'nın da kurulumuna katkıda bulunduğu, son teknoloji ile donatılmış kampüsüyle Sabancı Üniversitesi'ne yapıldı. Sabancı, Üniversite için (Hayatımda şimdiye kadar beni en çok tatmin eden proje olduğunu söyleyebilirim) dedi'' denildi.

Programda Sabancı'nın ''Başarımda sadece iş performansımın değil, özel ilgilerimin ve yaşam sevgimin de etkili olduğuna inanıyorum. Paylaştığımı, verdiğimi, öğrendiğimi ve aldığımı hissettiğimde bu gerçekleşiyor. Yani bütün bunlar bir insanı insan haline getiriyor, o çemberi tamamlıyor'' şeklindeki sözlerine de yer verildiği ifade edildi.Haberde üniversite ile ilgili olarak ise ''Tatmin edici ve Sabancı stiline uygun olarak 'başarılı'. Ülkedeki en iyi üniversitelerden biri olarak bilinmesinin yanı sıra her yıl tüm dünyadaki prestijli yüksek lisans programlarına öğrenci gönderiyor. Ayrıca en cömert üniversitelerden biri. Öğrencilerinin yaklaşık yüzde 40'ı burslu'' bilgisinin aktarıldığı belirtildi.

Sabancı Üniversitesi öğrencilerinden olan ve MIT'den kabul alan Cenk Alperdem'in görüşlerine de yer verilen röportajda, Alperdem'in Güler Sabancı için ''Öğrencileri fark yaratmaları için teşvik ediyor. Sanırım hayatımın geri kalanında kendisini böyle hatırlayacağım. Gelecekte Sabancı'da çalışmak isterim ya da kendi şirketimi kurabilirim'' dediği vurgulandı.

''GÜLER SABANCI, MİLYAR DOLARLIK HOLDİNGİ YÖNETEN BİR KADIN OLARAK ADETA BİR İKON''

Haberde Sabancı için ''Türkiye'de Sabancı adı başarının sembolü. Güler Sabancı ise profesyonel dinamizmin önemli bir temsilcisi ve Türkiye'yi
güvenilen pazarlardan biri haline getiren bir isim. 53 yaşındaki Güler Sabancı, milyar dolarlık bir holdingi yöneten bir kadın olarak adeta bir
ikon. Etkin işadamları derneği TÜSİAD'ın Yönetim Kurulunda yer alan ilk kadın'' denildiği aktarıldı.

Programda Güler Sabancı'nın kariyerinde bulunduğu noktaya yükselmesiyle ilgili olarak ise şu bilgilerin verildiği belirtildi:''Büyükbabası Hacı Ömer'in 1940'ların başında pamuk ticaretiyle temellerini attığı topluluk, 1960'lardan 2004'teki vefatına kadar, oğlu Sakıp Sabancı tarafından yönetildi. Sakıp Sabancı ise imparatorluğun yönetimini, tüm erkek kardeşleri ve onların erkek çocuklarına rağmen, yeğeni Güler'e devrederek erkek egemen Türk ticari hayatında sıradışı bir karar aldı.''

Güler Sabancı'nın röportajda, iş hayatında kadın olmasıyla ilgili olarak sorulan bir soruya, ''Çalışmaya başladığım yer erkeklerin dünyasıydı.
Zor değil ama farklı diyebilirim. Ben onlara uyum sağladım, onlar da bana'' şeklinde yanıt verdiği ifade edildi.Programda, Güler Sabancı'nın başarı öyküsü ile ilgili olarak ''Şirket O'nun yönetiminde gelirlerini yükselterek 12 milyar dolara ulaştı.

Böylece Sabancı Fortune dergisi tarafından belirlenen dünyadaki en güçlü 50 kadın arasındaki yerini aldı'' ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi.
Sabancı'nın kişisel özelliklerinin ise ''Tartışmasız Türkiye'nin en ünlü kadını. Her ne kadar kendisi takviminin bir yıl öncesinden belirlendiğini söylese de adı her önemli davet listesinde mutlaka yer alıyor. Tüm popülaritesine rağmen kendisi kısıtlı, boş zamanlarını yaratıcılık iklimini büyütmek için kullanıyor'' şeklinde anlatıldığı aktarıldı.

AA