kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En yakın arkadaşı: 2008'i göremeyeceğim demişti

Hande ŞARMAN / HABER MERKEZİ
Uyuşturucudan öldüğü iddia edilen sanatçı Alptekin'in arkadaşı küratör Kortun, "Kendine bakmazdı" dedi..
Yılbaşı gecesi atölyesinde cesedi bulunan ve uyuşturucudan öldüğü öne sürülen Hüseyin Bahri Alptekin'in arkadaşları iddiaları yalanladı. Venedik Bienali'ne katılan tek Türk enstalasyon sanatçısı olan Alptekin, belirli bir mekânda değişik objelerin çeşitli mesajlar vermek üzere sergilendiği ve izleyici katılımının gerektiği sanat türü olan "enstalasyon" konusunda çalışmalar yapmıştı.

BREZİLYALI EŞİ DE SANATÇI
1957 doğumlu sanatçı Alptekin, Hacettepe ve Sorbonne üniversitelerinde felsefe ve estetik eğitimi almış, 1990-94 yılları arasında Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştı. Kendisi gibi sanatçı Brezilyalı Camila Alptekin'le ile evli olan Alptekin'in bir oğlu var. Sanatçı arkadaşları Hüseyin Bahri Alptekin için şunları söyledi:

* Vasıf Kortun (Küratör): 20 yıldır tanırım. Uyuşturucu kullandığını görmedim. Finlandiya, İtalya, Moğolistan'a gitti. Sağlığı kötüydü. Kendine bakmazdı. Bana '2008'i göremeyeceğim' demişti."

* Mehmet Güleryüz (Ressam): Benim için özel biriydi. Üniform hayatın dışındaydı. Bu tür sanatçılar kolay yetişmiyor. Bu da çok acı.

* Halil Altındere (Küratör): Türkiye'de güncel sanatın oluşmasında önemli biridir. 90'ların başında felsefe eğitiminin de etkisiyle güncel sanat alanında öncülük etmiş bir isim.

* Komet (Ressam): Çok takdir ettiğim, cin gibi bir sanatçıydı. Sanat camiasının başı sağolsun.