kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Sigaraya dair

Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun teklifi, 2005'te verilmişti.O teklif güncelleştirildi ve Adalet Komisyonu'nda aynen benimsendi. Buna göre, lokanta ve kahvehanelerde sigara içilen bölmeler de bulunacaktı. Ama anlaşılıyor ki, tiryakiye bu kadarcık kolaylık sağlamayı Tayyip Erdoğan içine sindiremiyor. Tıpkı Fransa, İngiltere, Amerika ve İtalya'daki gibi, kapalı mekanda toptan yasak konulsun istiyor.
"Tiryaki haklarını" korumak üzere sütunuma bazı şiirler aldım. Biraz gülelim, biraz da düşünelim diye.
Demokrat bir tiryaki: "Sigara için, demedim; / İçin veya içmeyin; siz seçin!"
Aşık bir tiryaki: "Sigara, alkol ve sen! / Sigara, alkol hani bırakılır bir yerde. / Ya sen? Sigara gibi ciğerlerimde, / Alkol gibi kanımda dolaşan sen... / Seni asla bırakamam."
Sigaraya düşman bir tiryaki: "İnsana kancayı takar sigara / Ne dert ortağıdır, ne dost, ne sırdaş / Kendi tuzağına çeker sigara / Buğday benzin günden güne sararır / Akciğerin kömürleşir kararır / Yiğidin belini büker sigara..."
Kıskanç tiryaki: "Bir sigara kadar sevmedin beni; / Özlemedin beni; / Almadın ellerine / Bir sigara kadar yakın olamadım sana / Bir sigara kadar keyif veremedim sana..."
Hüzünlü tiryaki: "Bir sigara dumanı kadar hafif / Bir sigara dumanı kadar geçici / Bir sigara dumanı kadar başı boş / Hüzün denizinde boğulurken / Can simidi olur sigaram... / Ömrüm gözümün önünden geçer aynen bir film şeridi gibi / Bir sigara boyu kadar kısa / Bir sigara dumanı kadar hafif / Bir sigara gibi yalnız..."
Kararlı tiryaki: "Eskiden birinci işimdi sigara içmek / Şimdi ise içmemek birinci işim..."