kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kemal Avcı

'Ben olmasaydım kıza tecavüz edeceklerdi'

Umut TÜTÜNCÜ - Nurdeniz KUTSEL SABAH
Avustralyalı turistleri tacizcilerden kurtaran eczacı kalfası, "Demir sopayla tacizcileri uzaklaştırıp, kepengi kapattım. 'Gelin oynayalım' diye bağırıyorlardı. Utandım" dedi..
Yılbaşı gecesi Taksim'de yaşanan taciz dehşeti tüm Türkiye'yi utanca boğarken, turist kızların kaçarak sığındıkları eczanenin çalışanı Kemal Avcı yaşanan skandalı SABAH'a anlattı. Gece saat 01.00 sularında duyduğu gürültü üzerine kapıdan baktığında bir grup turistin çığlık çığlığa eczaneye girdiğini söyleyen Avcı, "Üç kız üç erkektiler. Çok korkmuşlardı. Peşlerinden 30-40 kişilik bir grup dükkânın önünde birikti. Bazıları kızları dışarı çıkarmak için eczaneye girmeye çalıştı. Kepenkleri indirmek için kullandığımız demiri elime alarak üzerlerine yürüdüm. Onları uzaklaştırdıktan sonra kepenkleri indirdim. Ben olmasam tecavüz edeceklerdi" dedi.

FOTOĞRAF MAKİNELERİ ÇALINDI
Turist kızlardan birinin ayakkabısının tekinin sokakta kaldığını söyleyen Kemal Avcı, turistlerin eczaneye girdiklerinde perişan bir halde olduklarını söyledi. Kepenkleri indirdikten sonra dışarıdaki grubun camlara vurarak "Çıkın dışarı, ne güzel eğleniyorduk. Hadi gelin oynayalım. Burası Türkiye" diye bağırdıklarını anlatan Avcı, "Kapının önündeki tacizciler gitmemekte kararlıydı. Hemen polisi aradım. Bu arada içerdekileri sakinleştirmeye çalışıyordum. Kızlar kapıyı açmamamız için yalvarıyorlardı. Hem tacize uğramışlar hem de soyulmuşlardı. Fotoğraf makineleri bile çalınmıştı" ifadesini kullandı.

POLİSLER GELİNCE DE GİTMEDİLER
Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Polisler geldiğinde bile tacizciler gitmedi. İçeri giren polislere turistler tacize uğradıklarını anlattı. Ancak turistler şikâyetçi olmadı. Biz turistlere yaşadıklarından dolayı duyduğumuz üzüntüyü anlattık. Kapıdan polisler tarafından dışarı çıkartılıp, taksiye bindirildiler. Kızlar Aksaray'da bir otelde, erkeklerin ise karavanda kaldıklarını söylediler. Gerçekten çok utanç duydum." Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Mandi Keighran'ın kendisini tacizden kurtardığını söylemesi üzerine İranlı Abhare Arze Vagh'ın 57 YTL'lik ceza verilip, serbest bırakıldığı öğrenildi. Yılbaşı gecesi patlatmak üzere barutu sıkıştırılmış maytap ile birlikte yakalanan 7'si çocuk 11 kişi de çıkarıldıkları Beyoğlu Adliyesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberin fotoğrafları