kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eğitimciler ilk SBS'yi beğendi

YAŞAR ÖZAY
12 ilde 50 bin öğrenciyle denenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) konusunda eğitimciler soru çeşitliliğinin az olduğu eleştirisi getirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Eğitimciler ilk SBS'yi beğendi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Sınavı OKS'nin yerine getirdiği Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) 12 ilde seçilen 250 okuldaki yaklaşık 50 bin öğrenciye yapılan ilk denemesi eğitimciler tarafından beğenildi. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Enver Yücel "Endişe edildiğinin aksine hazırlanan sınav soruları öğrenciyi okula yönlendirecek ve okul başarısını hakkıyla değerlendirecek şekilde hazırlanmış" dedi.

KAPSAMI DAR
İlk denemesi geçen cuma günü 6'ncı ve 7'nci sınıflara yapılan deneme SBS'nin öğrenci, veli ve eğitimcilere soru tipini ve sınav tarzını çok iyi gösterdiğini kaydeden Yücel soruların içerikleri açısından konuları kapsadığını vurgulayarak, "Ancak konuların içerisinde yer alan kazanımları tam olarak kapsamamış. Sınav amacına uygun şekilde öğrencilerin öğrenme eksikliklerini teşhis etme noktasında daha kapsamlı olmalıydı" dedi. Yücel şöyle devam etti: "Sınavda tam kazanım sağlamak için soru sayısının artırılması gerekir. Ayrıca SBS sonucunda il milli eğitim müdürlerine, ilçe milli eğitim müdürlerine, okul müdürlerine ve öğretmenlere de karne verilmeli. Eğitim içindeki tüm birimlerin değerlendirilmesi eğitimin verimliliğinin ölçülmesi için önemli."

50 BİN ÖĞRENCİ
MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce 12 ilde yapılan deneme sınavına seçilen 250 ilköğretim okulundan 50 bin civarında öğrenci katıldı. Salon görevlilerinin başka okullarda görev yapan öğretmenlerden seçildiği sınavda aralık ayı sonuna kadar işlenen ünitelerden, resim, müzik, beden eğitimi ve seçmeli dersler dışındaki tüm derslerden soru soruldu. Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili soruları, isteyen öğrenciler yanıtlarken, istemeyenler için diğer derslerden alternatif sorular yer aldı. 6'ncı sınıf öğrencileri 40 soruyu 50 dakika, 7'nci sınıf öğrencileri de 45 soruyu 55 dakika içinde yanıtladı.