kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Göksen Körezlioğlu

Profilo'ya biraz zaman gerekiyordu, onu da mahkeme uygun gördü

Profilo CEO'su Körezlioğlu, mahkemenin iflas taleplerine ilişkin tedbir kararı verdiğini belirterek "İstediğimiz zamandı onu da aldık" dedi..
Profilo Holding Üst Yöneticisi (CEO) Göksen Körezlioğlu, bazı tedarikçilerinin iflas istemi üzerine mahkemeden 'iflas erteleme' talebinde bulunan Profilo'nun durumuna ilişkin olarak, "Şu anda mahkeme, bizim müracaatımızı olumlu görmüş ki karar sürecine kadar, ihtiyati tedbir kararı aldı" dedi. Körezlioğlu, Profilo Telra ile ilgili yaşanan son gelişmenin mahkemenin tedbir kararı alması olduğunu söyledi. Körezlioğlu, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yaptığı açıklamada bunun bir şirket kurtarma operasyonu olmadığını ifade ettiğini aktararak, "Zaten bizim öyle bir beklentimiz yoktu. Fakat sektörün rekabet zorluğu çektiği doğrudur. Sektör, ne Profilo, ne Vestel, ne Beko, bu firmalar LCD televizyona geçemedi. Her biri bugün LCD televizyon üretmekte. 'Tüplü TV'de kalındı' haberleri doğru değil" dedi. Sanayi Bakanı'na sektörün sıkıntılarını anlattıklarını ifade eden Körezlioğlu, "Bakan çok yakından takip ediyor. Sektör için aslında belki de Türkiye'deki birçok firmaya faydalı olabilecek bir çözüm arayışındayız. Sanıyorum yeni yılda, ocak içinde görüşmeler daha da sıklaşacak, ileriye doğru ortak çözüm oluşturacağız" diye konuştu.

'ŞİRKET BORÇLARI KARŞILAR'
Mahkemenin iflasa ilişkin müracaatlarını olumlu görüp tedbir kararı aldığını belirten Körezlioğlu, bu süreçte şirketin borçlarını yapılandırmak, mümkün olanları ödemek için gayret gösterdiklerini dile getirdi. "Şirketin aktifleri yetmezse diğer imkânlarımız, borçları ödeyebilecek durumda" diyen Körezlioğlu, şirketinin ihtiyacının makul bir zaman olduğunu bunu da mahkemenin uygun gördüğünü kaydetti.