kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Christine Creasey Mandi McSwiggan Susan Chappin GÖĞÜSLERİ OLMASA DA KADIN GÜZELDİR’ Evli ve çocukları olan kız kardeşler, "Kadınlar göğüsleri olmasa da güzeldir" deyip kanser vakıfları yararına çalışmalara katılıyor.

Kanser korkusuyla göğüslerini aldırdılar

DIŞ HABERLER
İngiltere'de anne ve ablalarını göğüs kanserine kurban veren üç kız kardeş sağlıklı olmalarına rağmen, sonlarının aynı olmaması için radikal karar aldı..
İngiltere'de anne ve ablalarını göğüs kanseri nedeniyle kaybeden 3 kız kardeş sonlarının aynı olmaması için göğüslerini aldırdı. Sağlıklı olmalarına karşın genlerindeki hastalığın bir gün kapılarını çalacağına inanan Mandi McSwiggan, Christine Creasey ve Susan Chappin, "Şu anki huzurumuzun yanında ödediğimiz bedel çok az kalıyor" dedi. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan kız kardeşler, bu zor kararı nasıl aldıklarını ve kadınları uyarmak için yaptıklarını anlattı.

'ARTIK YETER'
Kâbus, onlar için 1980 yılında anneleri Kathleen'in göğüs kanserinden ölmesiyle başladı. Kardeşler, "Ablamız Angela da 1996'da kansere yakalandı. 4 yıllık mücadeleden sonra henüz 38 yaşındayken kanserden öldü. O zaman bunu engellemek için bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verdik" dediler. Operasyon için gereken cesareti toplamaları ise 2003 yılında 3 kız kardeşten Christine'in bir göğsünde tümör çıkması ile oldu. Bunun üzerine artık bekleyecek zamanları kalmadığını düşünen kız kardeşler, doktorları ile görüşüp sağlıklı olan göğüslerini aldırmak için bıçak altına yattı.

YENİ GÖĞÜSLER
"Christine'in bir göğsü sağlamdı. Ancak o da hepsini aldırmak istedi. Göğüslerimiz alındıktan sonra yerine estetik olarak yeni göğüsler yapıldı" diyen kız kardeşler bu sayede hayatlarının kurtulduğunu söylüyor.
Haberin fotoğrafları