kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özlem Saral

Kovulan muavin kızı rehin aldı

İlhan DEMİRCİOĞLU SAMSUN
Samsun'da otobüs firmasından kovulan 19 yaşındaki genç bunalıma girince terminalin kafeteryasında 24 yaşındaki genç kızı kurusıkı silahla rehin aldı..
Samsun'da, çeşitli şehirlerarası otobüs firmalarında muavinlik yapan Hüseyin Balta (19), kısa bir süre önce son çalıştığı firma tarafından işten çıkarıldı. Kendisine haksızlık yapıldığını düşünerek bunalımı giren Balta, dün öğle saatlerinde kurusıkı tabancasını alıp Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne geldi. Burada birini rehin alarak sesini duyurmaya karar veren Balta, uygun bir kişi aramaya başladı.

SİLAH DAYADI
Bu sırada saat 13.30'da kalkacak otobüsle Ankara'ya gitmek üzere terminale gelen 24 yaşındaki Özlem Saral, birkaç dakika önce tanıştığı aynı otobüse binecek olan Eda Ayturan (23) ile çay içmek üzere kafeteryaya gitti. İki genç kız bir süre sohbet edip çay içtikten sonra Eda Ayturan, bir şeyler almak için kalkınca Özlem Saral yalnız kaldı. Tek başına oturan genç kızı gözüne kestiren Hüseyin Balta, saat 13.10'da kafeteryaya girip kurusıkı tabancasını çekti ve havaya bir el ateş ettikten sonra genç kızın başına dayadı. Kafeteryadakiler büyük bir panikle sağa sola kaçışırken, Balta ise hakkının yendiğini öne sürüp bağırmaya başladı. Bir anda neye uğradığını şaşıran genç kız ise korkuyla beklemeye başladı. Çevredekilerin ihbarıyla terminaldeki jandarma karakolunun üsteğmen komutanı birkaç dakika içinde kafeteryaya geldi. Sürekli bağırarak haksızlığa uğradığını söyleyen Hüseyin Balta ile yaklaşık yarım saat konuşan üsteğmen, sonunda ikna ederek silahı teslim etmesini sağladı.

GÖZALTINA ALINDI
Gözaltına alınan çılgın genç, ifadesinde rehin aldığı kızı tanımadığını söylerken, Özlem Saral ise "Korktum. Ölüm bile aklıma geldi. Tabancanın kurusıkı olduğunu bilmiyordum ama kurusıkı bile olsa yakından ateş e t s e y d i ölürdüm" dedi.
Haberin fotoğrafları