kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Servis faciası 4 çocuk öldü

ALİYE ÇETİNKAY SABAH - KONYA
Konya'da öğrenci servisi ile işçileri taşıyan bir otobüs çarpıştı, kazada dört lise öğrencisi hayatını kaybetti. Bir kısmı çocuk 12 kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ise ağır..
Konya'nın Beyşehir ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan minibüsle, karşı yönden gelen işçi servisinin çarpışması sonucu 4 öğrenci yaşamını yitirdi, bir kısmı öğrenci 12 kişi de yaralandı. Feci kaza, dün sabah erken saatlerde Beyşehir-Akseki karayolunun 14'üncü kilometresinde, Karadiken köyü yakınlarında meydana geldi. Üstünler beldesinden Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi'ne öğrenci taşıyan Durmuş Dereyüzü'nün kullandığı minibüs, karşı yönden gelen av tüfeği fabrikasının işçilerini taşıyan Mustafa Demirezen'in kullandığı otobüsle çarpıştı. Kazada öğrenciler Mustafa Doğan (17), Mustafa Araba (16), Ahmet Ali Sütçü (16) ve Abbas Ersoy (16) öldü. Yaralanan 12 kişi Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan İ. B. ve F. G.ise daha sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ölen üç öğrencinin lise bir, Mustafa Doğan'ın ise ikinci sınıf öğrencisi olduğu, talihsiz öğrencilerin Üstünler beldesinde bir öğrenci yurdunda kaldığı ve taşımalı eğitimle Beyşehir'e gidip geldikleri öğrenildi. Mustafa Doğan'ın önceki gün şiir yarışmasında slayt gösterisi eşliğinde "İstanbul'u Dinliyorum" şiiri ile beşinci olduğu da öğrenildi.

OKULDA GÖZYAŞLARI İÇİNDE TÖREN
Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi'nde de 4 öğrencinin ölüm haberi üzerine arkadaşları ve öğretmenleri gözyaşlarına boğuldu. Öğrencilerden Mustafa Doğan ve Mustafa Araba'nın cenazeleri, iki ambulansla okul bahçesine getirildi ve okulda kısa bir tören düzenlendi. Cenazeler daha sonra toprağa verilmek üzere köylerine uğurlandı.
Haberin fotoğrafları