kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kötü adam olmaktan Hokkabaz'la kurtuldum

Hayati GÖK /MAGAZİN
Elveda Rumeli'nin Terzi Hasan'ı; Tuna Orhan "Hokkabaz filminden önce 'Azap Yolu'nda canlandırdığım kötü adam yüzünden yolda beni dövmeye kalkan insanlar oluyordu. Hokkabaz Türk halkını kötü bir adamdan kurtardı" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kötü adam olmaktan Hokkabaz'la kurtuldum
atv'nin ilgi gören dizisi 'Elveda Rumeli'de Terzi Hasan'ı Tuna Orhan canlandırıyor. Orhan, dizinin sihrini doğru hikayenin, doğru kast ve doğru ekiple buluşmasına bağlıyor. 25 yıllık tiyatro geçmişi olmasına rağmen Cem Yılmaz'ın 'Hokkabaz' filminde dikkat çeken oyuncu, filmin kendisi için dönüm noktası olduğunu söylüyor.

* Elveda Rumeli dizisine nasıl dahil oldunuz?
Serdar Akar, 'Makedonya'da dizi çekiyoruz. Hadi sen de gel' dedi. Sonra bana hikayeyi ve rolü anlattıklarında çok heyecanlandım. Almanya doğumlu olduğum için yurtdışına alışığım. Ama yine de gurbette olmak zor. İnsan evindeki koltuğu bile özlüyor.

BIYIK ROL İÇİNDİ

* Dizinin Makedonya da çekildiğini duyduğunuzda tepkiniz ne oldu?
Aslında önce şaka zannettim. Ama dört aydır buradayım. Şaka değil, gerçekmiş onu anladım. (gülüyor) İlk başta insanın gözü alışkanlıktan dolayı Türkçe bir şey okumak istiyor. Baktım burada Türkçe bir şey yok. Ama yavaş yavaş tabelaları okumaya başladım. Yani arabamla gelsem artık kaybolmam.

* Peki role hazırlık dönemi nasıl geçti?
Serdar Bey bana bıyık bıraktırdı. Şimdiye kadar hiç bu kadar uzun bıyık bırakmamıştım. Bu iş bittiğinde hemen keseceğim. Hazırlık döneminde önce İstanbul'da Ertan'la çalıştık. O Makedonyalı olduğu için senaryoyu kendi lehçesiyle DVD'ye okumuş. O bana çok yardımcı oldu.

* Bu arada dizinin çekimleri nasıl gidiyor?
Soğukla mücadele ediyoruz. Onun dışında hiçbir sıkıntımız yok. Çok keyifli bir ekiple çalışıyoruz. Ama tabii çok da yoruluyoruz.

* Diziye gelen tepkiler nasıl?
Sokaktaki insanın tepkisini, havaalanından eve gidene kadar görüyoruz. Ben de dizinin gerçekten çok izlendiğinin farkındayım. Sadece reytinglerin gösterdiği durumun dışında sokaktaki insanların tepkileri de belli ediyor.

* Canlandırdığınız karakter hakkında neler söyleceksiniz?
Hasan insanların sevdiği bir karakter oldu. Biraz sakar tarafı ve boşboğazlığı var. Ama kötü bir adam olmadığı için, yaptığı hatalar da insanlara komik geliyor.

GARİP BİR ADAMIM

* Terzi Hasan karakteriyle benzeşen veya ayrılan yönleriniz var mı?
Ben hiç Hasan gibi biri değilim. Aslında garip ve zor biriyim. Çoğu insan beni soğuk bulur. Bazen çok neşeli, bazen de kapalıyımdır. Kendi halinde, mütevazı yaşayan, genellikle yaptığı işlerden hoşlanan biriyim. Mesleğimde tembel değilim. Ama işim bitince çok tembel bir insana dönüşüyorum. Bakkala gitmeye bile üşenirim.

* Diziye başlarken bu kadar çok izleneceğini bekliyor muydunuz?
'Bekliyorum' demek iddialı olabilir ama 'hissediyordum' demek daha doğru olur. Gerçekten bu dizinin sokakta konuşulacağını hissediyordum. Ve hislerimde yanılmadığımı görüyorum.

* Rolü canlandırırken korkularınız oluyor mu?
Her yeni gelen rolde 'Acaba başarabilir miyim' diye bir endişe taşıyorum. Ama her yeni bölümde 'nasıl altından kalkarım' diye çaba göstermek zorundayız.

* Sizce dizinin bu kadar başarılı olmasında sihir ne?
Sihirden öte ben buna daha çok akıllıca davranmak diyebilirim. Doğru hikaye, doğru ekip ve doğru kast işin büyük kısmını çözüyor.

* 'Hokkabaz' ile keşfedildiniz. Bu film sizin için bir dönüm noktası oldu değil mi?
Hokkabaz'dan önce 'Azap Yolu'nda oynuyordum. Orada alkolik, kadınlara sarkan kötü birini canlandırıyordum. Çok acayip tepkiler alıyordum. Hatta beni dövmeye kalkan insanlar bile oluyordu.

* Bu tarz rollerin üzerinize yapışmasından korktunuz mu?
Evet, böyle bir tehlike vardı. Ama Hokkabaz bir dönüm noktası olmaktan öte Türk halkını bir kötü adamdan kurtardı. (gülüyor)

UÇMAYI SEVİYORUM
* Yeni teklifler var mı?
Üzülerek gidemediğim bir iş oldu. Tunç Başaran yeni filminde bana güzel bir rol teklif etti. Fakat zamanlama probleminden dolayı gidemedim.

* 'Uçmayı' çok seviyormuşsunuz duyduğumuza göre...
Çok seviyorum. Uçak kullanmayı öğrenmek istediğim için de sürekli bilgisayarda bu konuda çalışıyorum. Hatta geçenlerde Hezarfen Havaalanı'nda uçma fırsatım oldu.
Haberin fotoğrafları