kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sibel Can Maço'yu en çok seven ünlüler arasında yer alıyor.

'Maço' Türkiye'nin erkek mankenlerinden popüler!

Ünlülerin fotoğrafçısı Zeynel Abidin Ağgül'ün ondan bile ünlü köpeği Maço, derin bakışları ve asaletiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Sanat dünyasının en güzel kadınları da çekimlerde mankenler yerine onunla poz vermeyi seçiyor. O Türkiye'nin en ünlü erkek mankenlerinden bile daha popüler!..
Aşkın Nur Yengi'nin yeni albümünün fotoğraflarına bakarken dikkatimizi çekti Maço'nun o sevimli ve asil ifadesi... Müdürüm, "Bu köpeğin Sibel Can'dan Hülya Avşar'a Türkiye'nin en güzel kadınlarıyla fotoğrafları var. Git tanış" dedi. Sokakta bir köpek görsem korkudan hemen yolumu değiştirmeme rağmen, Maço'nun sahibi Zeynel Abidin Ağgül'ün Maslak'taki stüdyosunun yolunu tuttum. Daha kapıdan içeri girdiğim anda burun buruna geldim Maço'yla. Kendisi 5 yaşında, 40 kiloluk bir Alman Çoban köpeği. Görür görmez sizi kendisine çeken bir özelliği var; gözleri... Türkiye'nin en güzel bakan adamı Kadir İnanır'sa, köpekler aleminin en derin bakan beyefendisi de Maço! Üstelik çok da nazlı. Ne üstüme atladı, ne de 'sev' diye yalvardı. Sadece canı istediğinde yanıma uğradı. Çekim anı geldiğinde benim dudaklarımda da, bu stüdyoya gelip de Maço'yla tanışan ünlü ünsüz herkesin mırıldandığı şarkı vardı: "Bir fotoğraf çekinebilir miyiz, ağzım kulaklarımda..."

BU KIL YUMAĞINA BAYILIYORLAR

* İsimleri canlıların kişiliklerini ele verirmiş. Maço ismiyle özdeşleşen bir köpek mi?
Hiç değil. Aksine çok uysal.

* Çok da şanslı. Türkiye'nin en güzel kadınlarıyla boy boy fotoğrafları var...
Evet, evet. Bize ilgi göstermiyorlar, bu kıl yumağına gösteriyorlar. (Gülüyor)

*
Maço'yu ünlü simalarla birlikte objektif karşısına geçirmeye nasıl karar verdiniz?
Fikir benden çıkmadı. Stüdyoma gelen herkes onunla fotoğraf çektirmek istedi. Mesela en son Aşkın Nur Yengi'nin yeni albümü için çekim yaptık. Ona, "Senin zaten Maço'yla pozların var, yine onunla çekmeyelim" dedim ama dinletemedim....

* Bu kadar sevilmesinin sırrı ne sizce?
Çok melül bakıyor ve insanlar bakışlarına kanıyor. Paris'ten defile teklifi dahi aldı!

* Poz vermeyi nasıl öğrendi peki?
Ben öğrettim. Bir kampanya için gözlüklü fotoğraflarını bile çektik. Öğrendiğini yapıyor.

* Ne kadar öğretirseniz öğretin, doğasında yoksa her köpek poz veremez bence...
Bir hayvanın sahibi nasılsa, kendi de öyle oluyor. Benim içimden Maço'nun podyuma çıkıp poz vermesi geliyorsa, o mutlaka yapıyor bunu. Ama bazen istemiyorum ve o, ben hiçbir şey söylemeden hissediyor bunu, yapmıyor.

* Bu kadar poz veriyor, ne alıyor?
Karın tokluğuna çalışıyor. (Gülüyor)

ÖZGÜ VE AZRA HAYRANI

* Birlikte objektif karşısına geçtiği ünlülerden en iyi kimle anlaştı Maço?
Kadınlarla, erkeklerden daha iyi anlaşıyor. Özgü Namal çok sevdi Maço'yu. Hatta çekimlerde Özgü top atarken, Maço patileriyle onun üzerine atladı ve göğsünden aşağı tırmıkladı kızı. Ama Özgü'nün hiç sesi çıkmadı. Biliyor çünkü sevdiğinden yaptığını... Azra Akın'la da çok iyi anlaşırlar. Azra ne zaman stüdyoma gelse, daha bana merhaba demeden, "Maço nerede?" diye sorar. Çok uyanıktır bizimki. Kendini sevdirmeyi iyi bilir.

* Ünlüler kaprislidir. Aralarında Maço'ya laf eden kimse olmadı mı?
Bir keresinde sol görüşlü bir türkücü geldi; "Ben sevmem böyle pis ülkücü köpeklerini" dedi. Maço adama poposunu dönerek oturdu. Adam bana, "Bu niye böyle oturuyor" diye sordu. "Sana küstü de ondan. Seversen oturuşunu değiştirir" dedim. O da, "Öyle bir şey olursa ben bu köpeği kafamın üstünde taşırım" dedi. Denedik. Söylediğim her şey oldu, çünkü Maço anlıyordu konuştuklarımızı. O adamın alacağı bir ders alacağı varmış. Allah Maço yoluyla verdi bu dersi ona.
Haberin fotoğrafları