kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GÜLŞEN ALKIŞ ALDI... Bayramda Manavgat'taki bir otelde sahneye çıkan Gülşen'in performansı, izleyenler tarafından beğenildi.

Dikkat! Geri dönüş felakete yol açmasın

Bugün sona erecek olan 4 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle dönüş yolunda yaşanacak araç yoğunluğuna karşı sürücülerin daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları istendi. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, bugünden itibaren şehirler arası yollarda yoğun bir geri dönüş trafiğinin yaşanacağını söyledi.

'HIZ SINIRINI AŞMAYIN'
Mutlu geçen bayramın felakete dönüşmemesi için başta otobüs firmaları olmak üzere özel araç sürücülerine büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Memiş, otobüs firmalarından dönüşlerde dinlenmemiş ve uykusuz şoförlere sefer yazmamalarını istedi. Memiş, şunları kaydetti: "Geri dönüşlerin felakete dönüşmemesi için uykunuzu almış ve dinlenmiş olarak yola çıkın. Aşırı yemek yiyerek yola çıkmamaya özen gösterin. Emniyet kemerini arka koltukta oturanlar dahil mutlaka bağlayın. Ön koltuğa yaşları 10 yaşından küçük çocukları oturtmayın. Hız sınırlarına mutlaka uyun. Kış mevsimi nedeniyle aracınızın bakımı, lastiği ve donanımının eksiksiz olmasına dikkat edin.'' Memiş, trafik birimlerinin de personel, araç ve gereç yönünden takviye edilerek etkin denetim yapması gerektiğini sözlerine ekledi.