kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HAZİNE’DEN AR-GE’YE DESTEK Ar-Ge Yasası ile bu alanda istihdam edilen personelin prim ödemelerinin yarısının Hazine tarafından karşılanması ve bazı vergi indirimleri geliyor.

'Profilo Telra stratejik şirketlerden, umarım bankalar duyarlı olur'

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, elektronik sektörünün Türkiye'nin yüz akı olduğunu belirterek, "Profilo Telra'nın içine düştüğü mali sıkıntı karşısında umarım bankalar daha duyarlı davranır" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan elektronik sektörünün Türkiye için stratejik olduğunu belirterek Profilo Telra'nın içine düştüğü durum karşısında bankacılık sektörünün duyarlı davranacağını söyledi. Çağlayan, Profilo Holding Yönetim Kurulu Jak Kamhi ile konuştuğunu ve önümüzdeki günlerde elektronik sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları masaya yatıracaklarını söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan hem bakanlık olarak kendilerinin hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayi stratejileri ve stratejik sektörler konusunda duyarlı olduklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Elektronik sektörü Türkiye'nin yüz akı sektörlerinden biridir. Halen 3.2 milyar dolarlık ihracatı, iç piyasada da 2 milyar dolarlık cirosu bulunuyor. 20 bin kişiye istihdam sağlıyor. Biz bu sektörü yok sayamayız. Zaten hem bakanlık olarak hem de Sayın Başbakanımızın stratejik sektörler konusuna özel önem verdiği biliniyor. Ben Türkiye için bu kadar önemli bir sektör konusunda bankaların da duyarlı davranacağına inanıyorum. Profilo Telra'nın içinde bulunduğu kısmi sıkıntının bu yolla aşılacağını düşünüyorum."

'KAMHİ İLE KONUŞTUM'
Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi ve Profilo Telra Genel Müdürü Göksen Körezlioğlu ile ayrı ayrı telefonla konuştuğunu açıklayan Çağlayan, bakanlık olarak proaktif olduklarını ve sadece Profilo Telra değil, sektörün geleceği konusunda yeni bir yol haritası ortaya çıkaracaklarını söyledi. Çağlayan şöyle konuştu: "Ben daha önce Jak Kamhi ile konuşmuştum. Ancak bu konudan bana bahsetmedi. Gazetelere Profilo Telra'nın durumu yansıyınca bir kez daha aradım. Kendisiyle uzun uzun konuştuk. Tabii sektörün hem kurdan hem de özellikle Uzakdoğu'dan gelen mallar karşısında bir baskı altında olduğunu biliyoruz. Özellikle Doğu Avrupa kanalıyla Türkiye'nin Avrupa'daki yüzde 55'lik pazar payını azaltma yönünde bazı çalışmalar var. Bayramdan hemen sonra sektörün temsilcileriyle bir araya gelip yapılabilecekleri masaya yatıracağız."