kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Birkaç kilo fazla yararlı

İsrailli bilim adamları: Normalin üzerinde birkaç kiloluk bir fazlalığın ömrü uzatıcı etkisi olabilir. Çünkü yağ, direnci artırıyor..
İsrail'de yapılan bir bilimsel araştırmada, boy ve kilo dengesiyle belirlenen ve 'normal' olarak nitelendirilen vücut ölçülerinden birkaç kilo fazlanın, insanı daha uzun ömürlü kıldığı sonucuna varıldı. Beilinson Hastanesi araştırma merkezinin iki yıl boyunca hastaların tıbbi kayıtlarını inceleyerek hazırladığı rapora göre, insan vücudunda aşırıya kaçmayan yağ fazlalıkları direnç sağlıyor. Yağlar vücutta enerji deposu görevi görerek stresli bir durumda insana ayakta kalma gücü veriyor. İsrailli Prof. Avraham Weiss "Vücut ağırlığının, metre cinsinden boyun karesine bölünmesiyle hesaplanarak ulaşılan vücut kitle endeksine göre, birkaç kilo fazlanın olması zararlı değil yararlı olabilir. Önerimiz özellikle yaşlılarda uluslararası alanda yapılan bu hesapların bulgularımıza göre yeniden gözden geçirilmesi" dedi.

KORUYUCU ÖZELLİK
Prof. Dr. Weiss, Avustralya gazetesi Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada da, "Vücudun birkaç kilo fazlalığı tamamen koruyucu bir özellikle avantaja dönüştürdüğünü gördük" şeklinde konuştu. Çalışmanın, ideal kilo hesaplamalarında yeni bir açılım getirebileceği kaydedildi.