kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Fırat, çarşıyı ziyaret eden turistlerin geçen yıllara göre önemli oranda arttığını söyledi.

Kapalıçarşı, "Cruise" gemileriyle canlandı

Yeni alışveriş merkezlerinin rekabetine maruz kalan Kapalıçarşı seyahat gemileriyle gelen yabancı turistlerin ilgisiyle hayat buldu..
Son dönemde özellikle yeni açılan alışveriş merkezleriyle rekabette zorlanan tarihi Kapalıçarşı'yı turist ziyaretleri ayakta tutuyor. Kapalıçarşı'yı ziyaret eden turist sayısında geçen yıllara göre önemli oranda artış yaşandığını bildiren Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat, özellikle bu yıl İstanbul'a gelen büyük cruise (seyahat) gemileri sayesinde çarşının hareketli günler geçirdiğini kaydetti. Tur operatörleriyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda seyahat gemileriyle İstanbul'a gelen turistlerin büyük bir bölümünün gezi programlarına Kapalıçarşı'yı da ekleyince çarşının günlük ziyaretçi sayısının bu yıl 500 binin altına düşmediğini belirten Fırat, "Çarşıyı ziyaret eden insanlar bu yıl kalabalıktan omuz omuza yürümek zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

"YERLİ ZİYARETÇİ AZALDI"
Fırat, çarşının tanıtımı amacıyla çekilen filmlerin de turistlerin çarşıya çekilmesinde etkili olduğunu söyledi. Bu yıl çarşıyı İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden, Uzak Doğu'dan ve ABD'den turistlerin ziyaret ettiğini belirten Fırat, "Ancak yerli ziyaretçimiz azaldı. Çünkü her gün yeni bir alışveriş merkezi açılıyor. Ulaşım da ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyor" dedi.
Haberin fotoğrafları