kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akademide irtica

En elit savaş pilotlarını yetiştiren akademide skandal! Üstlerinin öğrencileri Evanjelist tarikatın ayinine soktuğu belgelendi Orduda dini özgürlüğü savunan dernek, öğrencilerin misyoner olmaya zorlandığını, bunun anayasaya uymadığını söyledi ..
Amerikan ordusunda yine bir din skandalı yaşanıyor... Geçen yıl 7 üst düzey subayın, radikal Hıristiyan mezhebi Evanjelik bir tarikatın tanıtım filminde üniformalarıyla din propagandası yapmasıyla ortaya çıkan "irtica" skandalının bir benzeri bu kez savaş pilotlarının yetiştirildiği askeri akademide patlak verdi. Orduda misyoner faaliyetlere karşı mücadele veren Askeri Dini Özgürlük Vakfı, Colorado eyaletinde 4 bin savaş pilotu yetiştiren ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'nde çekilen Evanjelik propaganda amaçlı bir kaset ele geçirdi. 2002'de çekilen filmde akademide Evanjelist misyonerlerin faaliyetleri, komutanlar ve öğrencilerin ağzından anlatılıyor. Akademi içindeki kilisede üniformasına taktığı haçla dua eden Binbaşı John Dider "Kendimi bir askerden çok din adamı hissediyorum" diyor.

'DÜNYAYA YAYILACAĞIZ'
Öğrenciler ise komutanlarının yönlendirmesiyle "Crusade for Christ" isimli misyoner grubun düzenlediği etkinliklere katıldıktan sonra kendilerini nasıl huzurlu ve mutlu hissettiklerini anlatıyor. Akademinin sivil kökenli müdürü Scott Bloom "Geleceğin liderleri olacak bu gençlerin dini inançlarını güçlendiriyoruz. Misyonumuz yalnızca ABD'de değil tüm dünya ülkelerindeki askeri akademilerde bu faaliyetleri yaygınlaştırmak" sözleriyle vizyonunu açıklıyor. ABD Başkanı Bush'un da takipçisi olduğu Evanjelizme inananların sayısının tüm dünyada 210 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. Evanjelistler İncil'deki kehanetleri gerçekleştirmek için çalışıyor. Kıyametin 2000'li yıllarda Ortadoğu'da kopacağını ve yeniden dünyaya gelecek Hz. İsa sayesinde dünyanın hâkimi olacaklarına inanıyor.
Haberin fotoğrafları