kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bayram tatilinde dönüş yoluna dikkat

Yeni Haber
Yarın sona erecek 4 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle dönüş yolunda yaşanacak araç yoğunluğuna karşı sürücülerin daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları istendi.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş yaptığı açıklamada, yarından itibaren şehirler arası yollarda yoğun bir geri dönüş trafiğinin yaşanacağını söyledi.

Mutlu geçen bayramın felakete dönüşmemesi için başta otobüs firmaları olmak üzere özel araç sürücülerine büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Memiş, otobüs firmalarından dönüşlerde dinlenmemiş ve uykusuz şoförlere sefer yazmamalarını istedi.

Mutlaka dinlenmiş, uykusunu almış ve çift şoför görevlendirilerek yolcuların güvenli bir şekilde erişim noktasına götürülmesi gerektiğini belirten Memiş, ''Yazıhanelerde korsan bilet sattırmayın. Yollardan biletsiz müşteri alıp, korsan taşımacılık yapmayın'' dedi.

Özel araç sürücülerini de fazla yolcu almamaları konusunda uyaran Memiş, şunları kaydetti:

''Geri dönüşlerin felakete dönüşmemesi için uykunuzu almış ve dinlenmiş olarak yola çıkın. Aşırı yemek yiyerek yola çıkmamaya özen gösterin. Emniyet kemerini arka koltukta oturanlar dahil mutlaka bağlayın. Ön koltuğa yaşları 10 yaşından küçük çocukları oturtmayın.

Hız sınırlarına mutlaka uyun. Çünkü yollar hız yapmak için değil, daha güvenli ve huzurlu yolculuk içindir. Gündüzleri sislenmenin olduğu yerlerde mutlaka sis farlarını yakın.

Kış mevsimi nedeniyle aracınızın bakımı, lastiği ve donanımının eksiksiz olmasına dikkat edin. Buzlu ve yağışlı yerlerde araçların takip mesafesine dikkat edin. Çünkü kış mevsiminde arkadan çarpmalar ile zincirlemeli kaza çok olmakta ve bu nedenle kara yolları saatlerce araç trafiğine kapanmaktadır.''

Memiş, trafik birimlerinin de personel, araç ve gereç yönünden takviye edilerek etkin denetim yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA