kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jandarma, kaçaklara yemek ve bayram şekeri ikram etti.

'Ölüm yolculuğu'nda ölmeden yakalandılar

SABAH
58 mültecinin ölümü hafızalardan silinmeden, Marmaris'te 11 metrelik tekneyle 'ölüm yolculuğu'na çıkma hazırlığı yapan 29 kaçak yakalandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ölüm yolculuğu'nda ölmeden yakalandılar
Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü köyü açıklarında 11 metrelik teknede yakalanan 3'ü kadın, 4'ü çocuk 29 kaçağın, adeta 'ölüm yolculuğu'na çıktıkları belirtildi. Önceki akşam bir ihbarı değerlendiren Muğla İl Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Marmaris'e bağlı Hisarönü köyü açıklarında, bir teknede 20 Irak ve 9 Filistin uyruklu 29 kaçak ile kaçaklara aracılık ettikleri iddia edilen 4 kişiyi yakaladı. Yakalanan 9 kişi gözaltına alınırken, kaçaklar arasında bulunan 3 kadın ve biri Filistinli, 3'ü Irak uyruklu 4 çocuk öncelikli olarak sağlık kontrolünden geçirildi.

'BİR MİL SONRA BATARDI'
Jandarma ekipleri, kaçakların bulunduğu 11 metrelik tekne ile olayda kullanıldığı öne sürülen iki otomobile incelenmek üzere el koydu. Muğla İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, 11 metrelik teknede yakalanan 29 kaçağın adeta 'ölüm yolculuğu'na çıktığını belirterek, "Kaçaklar yakalanmasaydı en fazla bir mil yolculuktan sonra tekne batar ve bir facia yaşanırdı'' dediler. Zanlılar M.G. (31), F.D. (24), K.D. (23), S.A.'nın (43) sorguları sürüyor.
Haberin fotoğrafları