kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İtalyan mimar Giuseppe Cosentino

Sekizinci katta asılı kaldı bara tazminat davası açtı

Hayati ARIGAN SABAH
İtalyan mimar, fotoğraf çekmek isterken Beyoğlu'ndaki barın balkon ızgarasından düşüp 8 kat yüksekte 15 dakika asılı kaldı. Sağlığını kaybedip işinden de olunca 203 bin YTL'lik tazminat davası açtı..
İstanbul'da tatil yapan İtalyan mimar İstiklal Caddesi'nin fotoğraflarını çekmek için çıktığı bir barın balkonundaki ızgaradaki eksiği fark etmeyince boşluğa düştü. 8 kat yükseklikte 15 dakika asılı kaldı, ameliyat geçirdi ve işinden oldu. İtalyan mimar yaşam kalitesinin düştüğü' gerekçesiyle restorana 203 bin YTL'lik tazminat davası açtı. İtalyan mimar Giuseppe Cosentino geçtiğimiz 24 Kasım'da arkadaşlarıyla Beyoğlu'nun panoramik restoran- barı 360 Restaurant- Bar'a eğlenmeye gitti. Binanın en üst katındaki barda yemek yiyen mimar, İstiklal Caddesi'nin fotoğraflarını çekmek istedi. Cosentino, restoran yetkilileri tarafından binanın 4 yanını balkon gibi çevreleyen bir metre 20 santim genişliğinde çıkıntıya çıkarıldı. İtalyan mimar, burada yürürken bir anda kendini boşlukta buldu. Korkulukta asılı kalan mimar, müzik nedeniyle sesini duyuramadı. Tam 15 dakika 8 kat yükseklikte asılı kalan Cosentino, restoran çalışanları tarafından kurtarıldı. Ancak sol bacağı ve belinin sağ tarafı kırıldı.

YÜKSEKLİK KORKUSU
Olayın polise intikal etmesi üzerine İngilizce bilen arkadaşlarının yardımıyla ifade veren Cosentino, şikâyetçi oldu. Ancak soruşturmayı yürüten savcılık takipsizlik kararı verdi. Ülkesinde ameliyat olan Cosentino'da bir süre sonra yükseklik korkusu başladı. Çalışamayacak duruma geldiği gerekçesiyle Cosentino'nun Palermo Belediyesi'deki görevine son verildi, özel şirketler de iş akitlerini feshetti. Psikolojik destek almaya başlayan mimar, sağlık problemleri nedeniyle yaşam kalitesinin düştüğünü belirterek, avukatı Mehmet Eke aracılığıyla Beyoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde restoranın yetkilisi Deniz Cantürk'e 143 bin YTL maddi, 60 bin YTL de manevi tazminat davası açtı. Cosentino'nun kaza yerinde fotoğraf makinesinin korumalar tarafından alındığı ve geri verilmediği de iddia edilen dilekçede, restoranın ortaklarından Avusturya kökenli Sashah Anton Khan'ın, Cosentino'yu ziyaret ettiği ve en kısa sürede işyerinin sigorta poliçesinin kendisine verileceğini belirttiği de anlatıldı.
Haberin fotoğrafları