kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yargıtay: Bele sarılmak cinsel saldırı, 7 yıl hapis

ANKA
Yargıtay, yerel mahkemenin komşusunun beline sarılan sanık için verdiği cinsel taciz kararını bozarak, "Olay cinsel saldırıdır" dedi..
YARGITAY 5. Ceza Dairesi, evine gelen komşusunun beline sarılan sanığın cinsel taciz değil, cinsel saldırı suçundan mahkûm edilmesi gerektiğine karar verdi. Komşusunun beline sarılan sanığı "cinsel taciz" suçunu işlediği gerekçesiyle mahkûm eden yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanığın 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi. Sinop Ayancık Sulh Ceza Mahkemesi; hükümlünün olay günü evlerine gelen mağdurenin belinden tutarak sarıldığını, onun da karşı koyup tekme atması üzerine mağdureyi bıraktığını belirtti ve bu nedenle sanığı Türk Ceza Kanunu'nun 105. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 'cinsel taciz' suçunu işlediği gerekçesiyle mahkûm etti.

2 YILDAN 7 YILA KADAR
Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi ise, fiilin 5237 sayılı TCK'nın 102/1. maddesinde düzenlenen vücut dokunulmazlığını ihlal eden cinsel saldırı suçu niteliğinde olduğuna ve bu nedenle görevli mahkemenin de Asliye Ceza Mahkemesi olduğuna karar vererek yerel mahkemenin kararını bozdu. Cinsel taciz suçunu işleyenler üç aydan iki yıla kadar, cinsel saldırı suçunu işleyenler ise iki yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.