kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Yuva yıkan hesap ekstresi için banka tazminat ödemeli'

ANKARA
Yargıtay, yanlışlıkla açılan banka hesabı yüzünden eşinin dövüp boşadığı kadın için, "Banka manevi tazminat ödemeli" dedi..
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, bir bankanın yaptığı yanlışlık nedeniyle eşinden şiddet gören kadına, bankanın manevi tazminat ödemesine karar verdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İzmir'de bir banka, 14 yıllık evli bir kadına, Hakan Eren adlı bir kişiyle ortak hesap açtırdığına dair hesap ekstresi gönderdi. Eşiyle bankaya giden kadına, bir hata yapıldığı söylendi. Ancak buna inanmayan koca, aldattığı iddiasıyla eşine şiddet uyguladı. "Ekstrenin ulaştığı gün eşinin kendisini dövdüğünü, ölümle tehdit ettiğini ve nafaka, tazminat istemeden boşanmaya zorlandığını'' iddia eden kadın, olaylar sonucu eşinden boşandığını da kaydetti.

MANEVİ TAZMİNAT GEREKİR
Kadın, "bankanın hukuka aykırı eylemi nedeniyle kişilik haklarının saldırıya uğradığı, namusundan endişe duyulduğu, bedensel bütünlüğünün zarara uğratıldığı'' gerekçeleriyle banka aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. Davanın görüşüldüğü İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, kadının kocasından şiddet görmesi ve boşanması ile bankanın hatalı kayıtla hesap açması arasında illiyet bağı bulunmadığı gerekçesiyle davayı reddetti. Kadının kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, "bankanın hatalı işlemi nedeniyle kadının şiddet gördüğünün açık olduğuna'' işaret etti. Bankanın manevi tazminat ile sorumlu tutulması gerektiğini belirten Daire, yerel mahkemenin kadın yararına uygun görülecek miktarda manevi tazminata hükmetmesine işaret edip, kararı oy birliğiyle bozdu. Bu karar da temyiz edilirse dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na gelecek.