kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ümraniye'de 7 lüks araç kundaklandı

Yeni Haber
Ümraniye'de aralarında 100 metre mesafe bulunan iki sokakta park halindeki toplam 7 araç kundaklandı. Kundaklanan araçların ithal lüks arabalar olması dikkat çekti. Araçları yaktıktan sonra geldikleri arabayla kaçan maskeli saldırganlar, izlerini kaybettirmeyi başardı.

Edinilen bilgiye göre olay, Atakent Mahallesi Destan Sokak ve bu sokağa 100 metre mesafede bulunan Karacaoğlan Sokak üzerinde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Kırmızı renkli Honda Civic marka araç ile gelen şahıslar, Destan Sokak'ta park halindeki 5 aracın üzerine yakıcı bir madde döktükten sonra araçları ateşe verdi. Geldikleri arabayla Karaoğlan sokağa geçen saldırganlar, bu sokaktaki 2 aracı da ateşe verdikten sonra geldikleri arabayla olay yerinden hızla uzaklaştı. Yanan araçların pahalı ithal otomobiller olması dikkat çekti. Kundaklanan Kia Sorento marka bir cip ile Toyota Avensis, BMW, Opel Vectra, BMW 5.20, Hyundai Accent, Renault Megane marka 6 otomobilde çeşitli derecelerde hasar meydana gelirken, ikisinin motoru kullanılamaz hale geldi.

Sokaklarında yanan araçları gören mahalle sakinleri yangın tüpleriyle yanan araçlara müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bölgede ara sokaklara kadar arama faaliyetlerinde bulundu, ancak saldırganların izine rastlayamadı. Olay sonrası, yanan araçların çevresini kordona alan Olay Yeri İnceleme ekipleri delil topladı.
Araçların yandığı sırada balkonda sigara içtiğini belirten bir mahalle sakini, yangını tüpünü alıp, araçları söndürmeye çalıştığını, yanan bütün araçlara müdahale ettiğini ve sokaklarında 5 aracın yandığını söyledi.

Saldırganların kırmızı renkli Honda Civic marka araç ile geldiğini belirten görgü tanığı Alihan Bilgili, "Arabada 4 kişi vardı. 3 kişi arabaları kundakladı. Yüzleri maskeli olan saldırganlardan birisi arabayı kullanıyordu. Benzini arabaların üzerine döken saldırganlar, arabaları ateşe verdikten sonra olay yerinden kaçtı" diye konuştu.

Kunaklamada aracı ağır hasar gören Kia Sorento marka otomobilin sahibi Azmi Aslan, "Aracım kullanılamaz hale geldi. Motor kısmında büyük hasar var. Bu arabalar milli servet. Bu arabalara yazık. Arabaları kundaklayanların yaptığı iş tam bir sorumsuzluk" şeklinde konuştu.
Polisin olayla ilgili çok yönlü soruşturması sürüyor.

(CHA)