kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'İRAN'DAN ELEKTRİK İTHAL EDECEĞİZ'... Enerji sektörüyle ilişkili projeleri de bulunan Kamer, 4 ay içinde İran'dan elektrik ithal etmeye başlayacaklarını söyledi.

Atasay, otoyol ve liman özelleştirmelerinde altın fırsatları arayacak

BAŞLICA faaliyeti kuyumculuk olan 600 milyon dolar ciroya sahip olan Atasay Grubu, elektrik dağıtım ve otoyol özelleştirmeleri ile ilgileniyor. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Atasay'ın patronu Cihan Kamer, özelleştirilmesi tamamlanmış bir limana da ortak olacaklarını söyledi. 2008'de karayolları özelleştirmeleri ve Konya Şeker Fabrikası'na talip olduklarını kaydeden Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, otoyol özelleştirilmesi ve enerjide de elektrik dağıtım özelleştirmeleri ile ilgili olduklarını açıkladı. İstanbul Anadolu Yakası'nda 1 hafta içinde netleşecek yaklaşık 1.5 milyar dolar ciro sağlayacak bir alışveriş merkezi ve rezidans projeleri bulunduğunu belirten Kamer, Büyükçekmece'deki villa projesinde toplam 700 milyon dolar ciro beklediklerini söyledi.

'FIRSATLARI İZLİYORUZ'
Emaar Türkiye'nin büyük arazi arayışında olduğunu kaydeden Kamer şöyle konuştu: "Emaar, Suudi Arabistan'da 27 milyar dolar, Hindistan'da 15 milyar dolarlık proje yapıyor. Türkiye'de gerçekleşen rakamlar çok küçük. Bu beni çok üzüyor; arazi bulamıyoruz. Büyük arazimiz olsa New İstanbul projesini gerçekleştireceğiz. Emaar bu konuda uzman. İstanbul'daki her türlü fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Emaar asıl olarak kentsel dönüşümle ilgileniyor ama bu kadar bürokratik engelin olduğu bir yerde olmak istemez."