kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ

"Meclis'te 'Kayıtdışı ekonomiye dokunmayalım' söylemleri var"

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, kayıtdışı ile mücadele için Meclis koridorlarında "Aman kayıtdışına dokunmayalım, dokunursak KOBİ'ler çöker" söylemi olduğuna dikkat çekti..
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başbakan Erdoğan ve ekonominin koordinatör bakanı Nazım Ekren, kayıtdışı ekonomiyle iş dünyasıyla birlikte mücadele etme isteğini açıklasalarda Meclis koridorlarında 'Kayıtdışına dokunmayalım yoksa KOBİ'lerde çöküş olur' söylemlerini bildiklerini belirtti.

'İKTİDARA GÖREV DÜŞÜYOR'
Yalçındağ, Eskişehir'de düzenlenen "İş Dünyasında Kadın'' konulu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 11'inci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde bir konuşma yaptı. Rekabetçiliği ve yüksek büyüme hızlarını sürekli kılmak için ihtiyaç duyulan önemli reform alanlarından birinin de kayıtdışı ekonomiyle mücadele olduğunu anlatan Yalçındağ, şöyle devam etti: "TÜSİAD'ın araştırmaları, kayıtdışı faaliyetlerin girişimcilik ve rekabet ruhuna zarar verdiğini, adil rekabet ortamını bozduğunu gösteriyor. Kayıtdışılığın kademeli olarak düşürülmesinin 10 yıl içinde vergi gelirlerinde kümülatif 100 milyar Euro'luk artış sağlayacağı hesaplanıyor. Kayıtdışıyla mücadelede en önemli görev iktidar partisine düşüyor. Başbakan Erdoğan ve Devlet Bakanı Ekren, açıklamalarında, kayıtdışıyla mücadelede iş dünyasıyla el ele ilerleme kaydedilebileceğini söylese de biz Meclis koridorlarında 'Aman kayıtdışı ekonomiye dokunmayalım, dokunursak KOBİ'lerde çöküş yaşanır' söylemlerini de biliyoruz. Bu söylem doğru değil.''