kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu...

Kumlu: AKP'nin arka bahçesi değiliz
TÜRK-İŞ'İN
55 yıllık misyonuna uygun olarak yoluna devam edeceğini belirten Genel Başkan Mustafa Kumlu, "Başbakanla tanışmamız, önceden görüşmemiz Türk-İş'in hükümetin arka bahçesi olduğu anlamına gelmiyor. 55 yıllık bir örgütü istesek de arka bahçe haline getiremeyiz. Hangi hükümet olursa olsun iyi işler yapana destek olur, yanlış yapanı da eleştirir karşısında oluruz" dedi. Yeni Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensuplarıyla bir araya gelen Kumlu, çalışma hayatında çözülmesi gereken önemli sorunlar olduğunu belirterek, özelleştirme konusundaki tavırlarını da hükümetin eylemlerine bağlı olarak belirleyeceklerini kaydetti.

Sıcak paranın 5 milyar doları buharlaştı
YABANCILARIN
özellikle devlet borçlanma senetlerindeki portföyünü boşalttığı kasım ayında, Türkiye'deki portföy yatırımlarının toplam hacmi yaklaşık 5 milyar dolarlık bir küçülmeyle 102.6 milyar dolara geriledi. Yabancı yatırımcıların İMKB'deki hisse senedi portföyünün net 1.7 milyar dolar küçülerek 67.2 milyar dolara gerilediği bir aylık dönemde, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) portföyleri ise net 3 milyar 440 milyon dolarlık çözülmeyle 30 milyar 433 milyon dolara indi. Yabancıların Türkiye'deki mevduatları ise 136 milyon dolar artarak, 4 milyar 963 milyon dolara ulaştı. Yabancıların YTL cinsi mevduatları 40 milyon dolar artarak 1 milyar 336 milyon dolar, döviz cinsi mevduatları ise 96 milyon dolar azalarak 3 milyar 627 milyon dolar oldu.

Taksi ücretlerine yüzde 15.6 zam
İSTANBUL'DA taksi ücretlerinin açılışına yüzde 15.5, kilometre başına da yüzde 13 zam yapıldı. İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, günden güne büyüyen şehirde 24 saat hizmet veren taksici esnafının "son dönemlerde büyük sıkıntılar çektiğini'' söyledi. Kaçanoğlu, İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararı doğrultunda bugünün bitmesiyle birlikte, saat 24.00'ten sonra taksi ücretlerinde 1.73 YTL olan açılış ücretinin 2 YTL'ye, 1.15 YTL olan kilometre başına ücretlendirmenin 1.30 YTL'ye çıkacağını belirtti. Daha önce 0.23 YTL olan bekleme ücretinin ise 0,26 YTL'ye yükseltildiğini söyledi. Kaçanoğlu, halen hatlandırma çalışmaları sürdürülen taksi dolmuşların ücretlerinin ise bu çalışmalar bitince ele alınacağını kaydetti. Kaçanoğlu, "Taksici ile müşterilerinin birbirinden kopmaması için tüm çabayı gösterdik'' dedi. UKOME, taksiye en son 9 Kasım 2006'da yüzde 15 zam yapmıştı.
Haberin fotoğrafları