kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hüsnü Özyeğin

"Gates yapmaz, ama ben her ay gelirimin yüzde 2'sini bağışlıyorum"

Özyeğin, New York Times'a verdiği demeçte her ay gelirinin yüzde 2'sini bağışladığını belirterek, yatırımcı olarak Warren Buffet'tan daha iyi olduğunu söyledi..
Global ekonominin etkisiyle dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan milyarder sayısı hızla artıyor. Başta Türkiye, Hindistan, Meksika ve Rusya olmak üzere özellikle ekonomisi gelişen ülkeler güçlü ekonomileri, değerlenen para birimleri ve küresel rekabete göğüs gerebilen güçlü şirketleriyle başarı hikayelerine imza atıyor. Amerikan New York Times gazetesi gelişen dünyanın yeni milyarderlerini mercek altına aldığı yazısında Türkiye'den Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin'e geniş yer ayırdı. Gazete, eğitim projeleri için bugüne kadar toplam 50 milyon dolar harcama yaptığına dikkat çeken Özyeğin'in şu ifadelerine de yer verdi: "Her ay gelirimin yüzde 2'sini bağışlıyorum. Bill Gates'in bunu yaptığını sanmıyorum."

36 İLKOKUL VE YURT İNŞA ETTİ
Yazıda Özyeğin'in 2000 yılından beri kendi servetini kullanarak ülkenin en fakir bölgelerinde 36 ilkokul ve kız öğrenci yurdu inşa ettiğine işaret edilerek, Özyeğin'in, devletten sonra bu alana en çok yatırım yapan kişi durumunda bulunduğu belirtildi. Özyeğin için "dünyanın en zengin adamlarından biri" ifadesinin kullanıldığı yazıda yeni dönemle birlikte ortaya çıkan milyarderlerin öncekiler gibi petrol veya aileden zengin olmadıkları belirtildi. Gazete telekomünikasyon, petrokimya ve finans gibi sektörlerden milyarlar kazanan yeni milyarderlerin dünyanın en zenginlerinin arasına girdiklerine dikkat çekti.

"DAHA İYİ YATIRIMCIYIM"
Yaptığı açıklamada ünlü yatırımcı Warren Buffet'a kıyasla servetini çok daha hızlı büyüttüğünü söyleyen Özyeğin, yatırımcı olarak da ondan daha başarılı olduğunu dile getirdi. New York Times, Özyeğin'in Finansbank'taki çoğunluk hissesini NBG'ye satarak nakit olarak 2.7 milyar dolar elde ettiğine dikkat çekerken Özyeğin'in satışı sonuçlandırdığı gün için "O günü doğum günümden daha iyi hatırlıyorum. Ben sadece bir milyarder değildim aynı zamanda Türkiye'nin en zengin kişisiydim" sözlerine de yer verdi.