kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Promosyon parası Adana kebaba gitmiş

Ufuk TEKİN ADANA
Adana Defterdarl???'nda maa?lar?n yat?r?lmas? kar??l???nda al?nan promosyon paralar? traji komik bir tart??maya neden oldu ..
ADANA'DA Defterdarlık ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, maaşları yatırma karşılığı yaptığı "promosyon anlaşması"nın harcanma şekli tartışmaya yol açtı. Kurum ihtiyaçlarının da karşılandığı harcamalar arasında "ağırlama giderleri"ne yer verildiği; "kebap" ve "döner" parası ödendiği, ayrıca cep telefonu alınarak 'lükse kaçan harcamalar' yapıldığı ortaya çıktı. İki kurum 2006 yılında memur maaşlarının ödenmesi için bir bankayla anlaştı. Anlaşma gereğince iki devlet kurumu birçok mal ve hizmet alımı gerçekleştirdi.Promosyon parasından "ağırlama ve temsil gideri" olarak kentin ünlü kebapçılarında ve bir otelde kebap ile döner harcamaları, "Anneler Günü"nde kadın personele çiçek dağıtılması ve piknik harcaması yapıldı. Bu duruma personelin bir bölümü, "Memurun hakkı kebaba gitti" diye tepki gösterdi. Tepkiye yol açan harcamalardan biri de bazılarının fiyatı 855 YTL'yi bulan cep telefonlarının kurum amirlerinin kullanımı için alınması.

PERSONELE DAĞITILSIN
Tepkiler üzerine Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro- Sen, Adana 1. İdare Mahkemesi'nde promosyon parasının personele dağıtılması için dava açtı. Mahkeme, promosyon parasının hakkaniyetli olarak personele dağıtılması gerektiğine karar verdi. Adana Defterdarı Tamer Utkucu ise , harcamalarda bir gariplik olmadığını savundu.