kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Devlet Bakanı Mehmet Şimsek

Ekonomide sıkıntı yaşanırsa sonuçlar onun üzerine yıkılır

ANKA
The Economist Bakan Mehmet Şimşek ile ilgili ilginç tespitlerde bulundu: "İngilizce konuşurken kendini daha rahat hisseder. Şakira hayranıdır"..
The Economist dergisi, son sayısında Devlet Bakanı Mehmet Şimsek'le ilgili değerlendirmelere yer verdi. The Economist, haberinin önemli bir bölümünü Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e ayırdı. Merrill Lynch'den transfer edildiği belirtilen Şimşek'in 'Piyasalar, dış çapaları sever' sözlerine dikkat çeken The Economist, Şimşek'in Türkiye'nin dış şoklara bağışıklığının olmadığını kabul ettiğini yazdı. Buna karşın, Şimşek'in ufukta bir kriz görmediğini kaydeden dergi, Şimşek'in 'başlıca işinin hükümetin reforma olan bağlılığı için test oluşturan sosyal güvenlik reformunun geçmesini sağlamak olduğunu öne sürdü. 40 yaşındaki Şimşek'in yeterli etkinliğe sahip olmamasından kaygı duyulduğunu belirten dergi, 'Selefi, şimdiki Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın aksine AKP siyasetinde yenidir. Onun hızlı yükselişi, parti içerisinde biraz kıskançlık yarattı' yorumunu yaptı.

'ŞAKİRA HAYRANIDIR'
The Economist, Şimşek'in, sadece Amerikalı eşi olan bir yatırım bankacısı olarak değil aynı zamanda altı yaşına kadar Türkçe öğrenmeyen, çok yoksul bir aile çocuğu olarak hükümette farklı bir şahsiyet oluşturduğunu belirtti. Dergi, Şimşek'in İngilizce konuşurken kendisini daha rahat hissettiğini kendisinin de kabul ettiğine dikkat çekerken "Şakira'nın büyük bir hayranıdır ve bir süre önce yapılan bir Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında bütçeden söz ederken içi görünen anlamına gelen transparan kelimesini yanlış kullanarak gülümsemelere yol açtı" diye yazdı. Buna karşın, Bakan Mehmet Şimşek'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenine tam sahip olduğunu vurgulayan The Economist dergisi kararları Erdoğan'ın verdiğine de dikkat çektikten sonra ancak ekonominin daha da yavaşlaması ve yabancı yatırımcıların korkması halinde bundan Şimşek'in sorumlu tutulmasından kaygı duyulduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları