kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Ertürk

Birileri ihaleye girmediyse gerçek sebebini açıklasın!

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH-atv ihalesinden son anda çekilenler için "Kendi yaşadıkları sorunları kamuoyundan gizlemesinler. İhaleye gölge düşürmesinler" dedi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH-atv medya grubunu en yüksek fiyattan satmaya çalıştıklarını belirterek, şirketin dokuz aylık bilançosunun altı aylık bilançosundan kötü çıkması nedeniyle ek süre talep edilmesinin ihaleden çekilmek için geçerli bir sebep olmadığını söyledi. SABAH-atv ihalesine Çalık Grubu 1.1 milyar dolarlık teklifle katılırken, ihale için ön yeterlilik alan üç gruptan Nural-Carlyle ve RTL-İpek-Sancak grupları son anda ihaleye girmekten vazgeçmişlerdi.

ETHEM SANCAK'A YANIT VERDİ
Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Ertürk, medya işine mecburiyetten girdiklerini, tüm ihalelerde olduğu gibi SABAH-atv ihalesinde de çok şeffaf ve objektif kriterlere dayalı süreç gerçekleştirildiğini söyledi. Ertürk, birilerinin 'sokakta paravan kişiler kullanarak' burada oyun oynamasına izin vermediklerini kaydetti. Ethem Sancak'ın basında çıkan "İhalede ek süre verilseydi 1.5 milyar dolar verirdim" demecini eleştiren Ertürk, "Bu oyun bozanlık Türkiye'de hep vardır. 'Ben 1.5 milyar dolar verirdim' diyen bir yatırımcının biliyorum ki 1.5 milyon dolar bile verecek hali yoktur. Kimseyi zorla kolundan tutup ihaleye sokamayız. Bizim her şeyimiz açık. Bu açıklığın sonunda birileri, aralarındaki sorun dolayısıyla ihaleden çekilmişlerse, her ne sorun olursa olsun, kendi yaşadıkları sorunların ne olduğunu kamuoyundan gizlemek amacıyla ihalenin objektifliğine gölge düşürecek iddialarda bulunmasınlar'' diye konuştu.