kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaşlı Japonlar suça yöneliyor

Yeni Haber
Japonya'da bu yıl 65 yaşın üzerindekilerde suç oranının, 10 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında üç kat arttığı bildirildi...
Tokyo Şimbun gazetesi, bu yıl ocak-kasım döneminde 65 yaş üstü yaklaşık 45 bin kişi hakkında dava açıldığını belirterek, bu davalardan yarısının dükkânlardan hırsızlıkla ilgili olduğunu yazdı. Ulusal Polis Kurumunun verilerine dayanılarak yapılan haberde, yaşlı insanlar arasında saldırganlığın da arttığı belirtilerek, 10 yıl önce 100 olan saldırı vakasının günümüzde 1700'e yükseldiği kaydedildi.

Ulusal Polis Akademisi Polis Politika Araştırma Merkezi yetkilisi Osamu Nasu, Japonya'da yaşlıların işlediği suçlardaki artışın, nüfusun yaşlanma oranına göre daha hızlı arttığını söyledi. Nasu, sosyalleşmemiş ve tecrit edilmiş yaşlı insanların sayısındaki artışın, suç oranının yükselmesinin nedeni olabileceğini ifade etti.

Dünyanın en fazla yaşlı nüfusa sahip ülkesi Japonya'da hükümetin rakamlarına göre 2005 yılında 65 yaşın üzerindekilerin toplam nüfusa oranı yüzde 20'yi buldu. 2050 yılında oranın yüzde 40'ı bulmasının beklendiği bildiriliyor.