kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP lideri: PKK solumuzda oturuyor

UĞUR BECERİKLİ ANKARA
Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın "PKK Meclis'te" sözleri ile başlayan polemikte AKP'li Fırat'ın "Meclis'te PKK görmedim" sözlerine, "Meclis'te solumuzda oturuyorlar" diye yanıt verdi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın, "PKK Meclis'te" sözleri ile başlayan polemiğe "Meclis'te PKK görmedim" diyerek katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat'a, "Meclis'te solumuzda oturuyorlar" yanıtını verdi. "Yargı süreci devam ediyor. Suçlu bulunurlarsa PKK Meclis'te" diyen Bahçeli, kahvaltıda buluştuğu gazetecilere şu mesajları verdi:

* Başbakanın terörle mücadele konusunda kafası karışık. Yöntemleri çapraz görünüyor. Pişmanlık yasası terörle mücadelenin bütününü sağlayan bir araç olarak görülmemesi gerekir.

* Biz de geçmişte PKK ile ilişkileri olan, bu manada yargılaması devam eden kişileri milletvekili olarak sol tarafımızda otururken görmekteyiz. Bu yetkili kişiyi (Dengir Fırat'ı) anlamakta güçlük çekiyoruz. PKK'yı Meclis'te, dağda, ovada görmediler, nerede görüyorlar merak ediyoruz. Maalesef hala yargısı devam edenler var. İhtiyatlı olmak lazım. Beraat ederse mesele yok. Ama bir karar çıkarsa, 'PKK Meclis'te' demektir.

* (Yeni YÖK Başkanı ile ilgili) Daha ayağı YÖK binasına değmeden öyle demeç vermek doğru olmamıştır. YÖK Başkanı'nın daha dikkatli hareket etmesinde yarar var. Bir antitez gibi anlayışla geldiğini vurgulayacak yaklaşımlardan uzak durmalıdır. Atama heyecanıyla çok konuşmaması lazım.

* Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP'ye haksızlık yapıldı. Ya biri kalkıp etnik kimliğini öne çıkartarak bizim adayımız budur deseydi ne olacaktı? Bir yandan Cumhurbaşkanlığı seçtirecektiniz, bir yandan plebisit yapılacaktı. Böyle bir oyuna Türkiye'yi düşürmek doğru mudur?

3 AYDA NE YAPTI?
*
(Cumhurbaşkanı Abdullah Gül) 3 aylık icraatı nedir? Devlet Başkanı, Kral olan Abdullahlarla görüşüyor, birikmiş atamaları inadına yapmaya çalışıyor, vakit buldukça da sayın başbakan gibi Türkiye dışına çıkmayı tercih ediyor.

* (MHP'li Osman Durmuş'un Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ı istifaya davet etmesiyle ilgili) Böyle bir şeye ihtiyaç yoktur. İstifa edince ne olacak? Böyle bir çağrıyı niye yapalım? Bir siyasi kurumu istifaya davet etmek başka şeydir, bir anayasal kurumu istifaya davet etmek başka şeydir.

* Birbirleriyle çelişkili ve gecikmeli ifadelerle konuşmak yerine bir defa da Sayın Başbakan ile Genelkurmay Başkanı yan yana gelerek meselelere nasıl baktıklarını birlikte açıklarlarsa daha inandırıcı olacaktır.